Logo deventerpost.nl


Lente-UITJE bij zelfoogsttuin Schalkhaar

  Landbouw / Visserij

SCHALKHAAR - Liefhebbers van verse, lokale groentes zijn welkom om een kijkje te nemen bij zelfoogsttuin De Nieuwe Akker. Het planten van de eerste uitjes op zaterdag 8 april is het startschot voor het nieuwe groeiseizoen bij de zelfoogsttuin in Schalkhaar, vlakbij de Deventer wijk De Vijfhoek.

Wie zelf geen zin of mogelijkheid heeft een moestuin te onderhouden, maar wel houdt van smaakvolle biologische groente direct van het land, is bij zelfoogsttuin De Nieuwe Akker aan het juiste adres. Er is volop keuze uit diverse seizoengroentes, die je zelf mag oogsten: je neemt alleen mee wat je lust en hoeveel je op kan. Dus naast gemak geen verspilling! En daarvoor hoef je zelf geen werk te doen in de moestuin. Dat doet Jan-Jaap Scholten, tuinder van De Nieuwe Akker.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met de zelfoogsttuin, tijdens het Lente-UITJE. Drink een kop koffie. Praat met deelnemers om hun ervaringen te horen en laat je informeren door tuinder Jan-Jaap.Neem alvast een kijkje op:

Traditioneel begint de start van het groeiseizoen met het planten van uitjes. Dat is tevens een treffen van deelnemers aan de zelfoogsttuin. Voor die ene keer is het juist heel gezellig om samen op het land te werken. Daarna kan je relaxen, omdat Jan-Jaap de akker het verdere seizoen bewerkt. Al vinden sommigen het zo leuk, dat ze ook op andere momenten meehelpen. Maar dat hoeft dus niet!
Dit zeggen de deelnemers, die vooral uit de buurt komen, o.a. over de zelfoogsttuin:  nabijheid bij je woning, weten wat je eet - ook onbekendere groentes -, milieuvoordelen en steunen van locale economie.

Informatie
Wat: Lente-UITJE: informatie en rondkijken op De Nieuwe Akker, tevens uitjes planten
Wanneer: zaterdag 8 april van 10.00 uur tot ca. 11.00 uur
Waar: Zelfoogsttuin De Nieuwe Akker, Lobbertsweg 1a, Schalkhaar
Wie: Jan-Jaap Scholten, tuinder, 06-30882408
 

Reageer als eerste