Logo deventerpost.nl


 In totaal komen maandag 24 en dinsdag 25 april op de velden van Kon.UD  136 teams in actie.
In totaal komen maandag 24 en dinsdag 25 april op de velden van Kon.UD  136 teams in actie.

Schoolvoetbaltoernooi groeit ook dit jaar

  Sport

DEVENTER - Het jaarlijkse Salland Zorgverzekeringen Schoolvoetbaltoernooi is ook dit jaar gegroeid. In totaal komen maandag 24 en dinsdag 25 april op de velden van Kon.UD  136 teams in actie tijdens 275 wedstrijden op tien speelvelden. 

Voorzitter Frans de Vries is blij met de groeiende animo die hij vooral constateert onder de jongste teams en meisjesteams. ,,En ook op sponsorgebied groeien we. Dit jaar worden we gesteund door 28 bedrijven. Groot en klein en dat is erg fijn. Zo garanderen we het toernooi voor dit jaar en de toekomst."

Het eerste fluitsignaal klinkt maandag 24 april om 8.50 uur. In vijf leeftijdsgroepen spelen dan jongensteams, meisjesploegen en gemengde teams tegen elkaar. De vrijwilligers van de Scheidsrechtersvereniging Deventer e.o. leiden de wedstrijden. Ze krijgen daarbij dit jaar voor het eerst steun van scheidsrechters van verenigingen uit Deventer. ,,Dat beeld ontstond de laatste paar jaar al toen zich spontaan enkele jonge scheidsrechters melden op de toernooidag. Nu melden ze zich ook vooraf al. Erg leuk en ook fijn dat het scheidsrechteren positief wordt ervaren door jongeren."

Voordat op dinsdag 25 april om 14.30 uur de laatste finales beginnen, hoopt de commissievoorzitter vooral veel spelplezier te hebben gezien. ,,Gelukkig zien we dat langs de lijn de 'manieren' van ouders en grootouders verbeteren. Men durft elkaar er op aan te spreken als de sfeer iets te fanatiek wordt. Het gaat om de kinderen en hun spelplezier.  Daar doen we het allemaal voor."

Het volledige programma krijgen alle scholen toegestuurd in een dubbeldik programmaboekje. Dat programmaboekje is ook te vinden op de website van het toernooi: www.deventerschoolvoetbal.nl
Tijdens de toernooidag zijn al spelbeelden en interviews te zien op het YouTubekanaal (Sallandvoetbal) en de Facebook-pagina (Schoolvoetbal Deventer). 

Nieuw is dit jaar de mogelijkheid voor jonge spelers of trainers of ouders om foto's te maken voor een heuse sponsorwand, zoals ook op televisie te zien is na voetbalwedstrijden. Die wand staat bij de speelvelden opgesteld en dient ook als decor voor interviews tijdens de speeldagen.

reageer als eerste