• Alles
 • (4)
  Sport
 • (9)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (3)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Taste of Jazz met saxofonist Jasper Blom

zondag 20 september 15:00 uur

Onbekend

Op zondag 18 oktober speelt Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom met zijn kwartet bij Taste of Jazz in de bibliotheek Deventer. Als gastspeler zal de Duitse pianist Pablo Held meespelen.

Jasper Blom (1965) geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom heeft twee keer de European Jazz Competition Award gewonnen en wereldwijd gespeeld op de belangrijke jazzfestivals en in clubs door heel Europa en de Verenigde Staten.

Kenmerkend voor het kwartet zijn de intelligente composities en improvisaties van saxofonist Jasper Blom, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met in een hoofdrol de vermaarde Martijn Vink. Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland. De laatste jaren speelt het JBQ regelmatig met internationale solisten van naam.

Pablo Held is het boegbeeld van een nieuwe jonge Duitse jazzgeneratie. Sinds hij van de European Concert Hall Organization de Rising Star Award kreeg, speelt hij over de hele wereld. Hij heeft inmiddels getoerd met de allergrootste jazzhelden van deze planeet, waaronder John Scofield en Chris Potter.

Bezetting:

Jasper Blom - saxofoon

Jesse van Ruller - gitaar

Frans van der Hoeven - bas

Martijn Vink - drums

Pablo Held - piano

Aanvang 15.00 uur. Kaarten alleen via de website.

Meer informatie en kaarten via www.tasteofjazz.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Deventer
Deventer
Brink 70Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden