• Alles
 • (1)
  Algemeen
 • (5)
  Sport
 • (14)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (6)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Kirstin Gramlich presenteert solo-album

zaterdag 26 september 15:00 uur

Pieter Leeflang

Eerste opname gerestaureerde Holtgräve-orgel

Kirstin Gramlich presenteert solo-album uit Lebuinuskerk

In 2018 vond er een uitgebreide restauratie plaats van het Holtgräve-orgel in de Lebuinuskerk van Deventer. In mei van dit jaar legde cantor-organist Kirstin Gramlich dit hernieuwde instrument vast met haar eerste solo-album: ‘Phantasie, fei’. Op 26 zaterdag september is de officiële cd-presentatie met een concert dat om 15:00 uur begint in de Lebuinuskerk.

Duitse orgelmuziek uit de periode 1837-1937 vormt het programma van het solo-album van Kirstin Gramlich. “Ik vind de muziek uit deze periode uiterst boeiend, omdat deze zich los maakt uit de traditionele patronen” vertelt Kirstin. “Componisten als Mendelssohn, Reger en Hindemith zetten de toon voor een nieuwe klankwereld.”

Het Holtgräve-instrument past naadloos in het thema ‘Phantasie, frei’. Orgeladviseur Wim Diepenhorst: “Het oorspronkelijke plan voor dit instrument was groots en gewaagd. Hoewel het uiteindelijke instrument aan die gewaagdheid heeft ingeboet, liet orgelbouwer Holtgräve wél zien dat hij buiten de bestaande kaders dacht.” Het instrument uit 1839 is uitermate geschikt voor de werken die dit album vullen. De opname bevat composities van Reger, Karg-Elert, Mendelssohn, Hindemith en Brahms.

Om het concert te bezoeken is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via: concerten.lebuinuskerk.nl. Daar is ook de meest actuele informatie te vinden over het concert.

Kirstin Gramlich

Kirstin Gramlich is cantor-organist van de Lebuinuskerk te Deventer en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Holtgräve-orgel. Ze werd geboren in Weinheim a/d Bergstrasse in Duitsland en groeide op in het idyllische Odenwald. Vanaf 1996 studeerde ze Kirchenmusik (A) en Orgel aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen, Duitsland. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een masteropleiding orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. Deze studie rondde zij in 2004 af met lof van de jury, waarna zij een internationale concertpraktijk opbouwde. Sinds haar aantreden in Deventer zet Kirstin Gramlich zich ervoor in om dit fraaie stadsorgel en de orgelmuziek bij een breed publiek bekend te maken.


deel deze activiteit

Locatie

Lebuinuskerk
Deventer
Grote Kerkhof 42Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden