• Alles
  • (1)
    Theater
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Evenement

Lezing en expositie The silence after the mortars

donderdag 23 mei 19:30 uur

Foto:

Deventer - In 2017 reisde fotografe Simone Gerards naar Aleppo in Syrië, een stad die eens een parel van kunst en cultuur was en waar alle geloven en culturen vreedzaam samenleefden.

Haar fotoreportage laat de politiek achterwege – daar is al genoeg over verteld – maar het gaat over de veerkracht en de moed van de mensen die leven in een stad die vrijwel totaal verwoest is. In haar lezing in het Etty Hillesumcentrum op donderdag 23 mei vertelt Simone over haar indrukwekkende ervaring met de gebroken families en individuen die ondanks alle schaarste de draad weer proberen op te pakken. Ook zamelt ze geld in voor Abdallah en zijn familie, die net als velen aan kou en honger hebben geleden. En wordt verteld wat tot nu toe is bereikt met de gulle giften van voorgaande inzamelingen. De bijbehorende foto-expositie zal nog te zien zijn tot halverwege juni.

Op de avond van de lezing staat het grote Olivier B. Bommel blik in de zaal. Het wordt zeer op prijs gesteld als u hierin uw vrije gift deponeert. Met het ingezamelde geld wordt een kleinschalig project gesteund. Kleinschalig omdat dit overzichtelijk is en het geld persoonlijk wordt overhandigd. Er blijft dus niets aan de "strijkstok" hangen. De opbrengst van de giften van de avond zal worden besteed aan de opleiding, voeding, kleding en reparatie van de woning van een jongen, Abdallah wiens vader werd doodgeschoten.

Datum: Donderdag 23 mei

Tijd: 19.30 uur

Toegang: vrije gift

Aanmelden: administratie@ettyhillesumcentrum.nl


deel deze activiteit

Locatie

Etty Hillesum Centrum
Deventer
Roggestraat 3
7411ep


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden