• Alles
  • (1)
    Algemeen

8-weekse Online Training Mindfulness

zaterdag 6 maart 10:00 t/m zaterdag 1 mei 10:00 uur

Foto: Andere Boeg

8-weekse Training Stress-reductie dmv Mindfulness

Het Yogahuis in Twello start op zaterdag 6 maart een online training in Mindfulness-based stress reduction (MBSR). Oftewel: Stressreductie dmv Mindfulness. Deze training is voor iedereen die verlangt naar een bewuster en meer ontspannen manier van leven, en die daarvoor gedurende de training dagelijks tijd wil nemen voor meditatie en reflectie.

De kern van de training is het leren van een aantal simpele meditatie technieken die een aandacht training vormen. Deze worden aangereikt in de wekelijkse lessen, waarna – heel belangrijk – je thuis oefent met hulp van opnames van begeleide meditaties en een werkboek.

De training is ervaringsgericht. Je oefent met verschillende meditatie-vormen. Ook worden thema’s behandeld die je inzicht in je eigen handelen en keuzes vergroten, zoals de automatische piloot; hindernissen voor een mindful leven; hoe stress werkt en hoe ermee om te gaan; zorgen voor jezelf. Na elke sessie ontvang je per email een hoofdstuk van de werkboek en luisterbestanden met de oefeningen voor de week.

Er is veel aandacht voor het toepassen van mindfulness in het dagelijks leven, en ook ruimte voor het verwerken van wat je leert over jezelf. Je komt meer thuis in je lichaam en leert de weg naar ontspanning. Zo bouw je een basis om nieuwe gewoontes te ontwikkelen die een houding van vriendelijke aandacht versterken. Gewoontes die je ondersteunen in een bewuster, gezonder en gelukkiger manier van leven. Je leven leiden in plaats van geleefd te worden.

De training wordt dit keer online gegeven, wat heel goed kan als je een comfortabele plek hebt thuis waar je je ongestoord kan terugtrekken met een laptop en internet verbinding. Misschien kan je zelfs zo nog beter concentreren en tot rust komen in de meditaties. Deze zorgen ook dat je niet voortdurend op het beeldscherm gericht bent, terwijl er tijdens de interactie met korte uitleg en verkenning van je ervaringen wel degelijk verbinding ontstaat met elkaar.

De eerste stap om mee te doen met de training is een afspraak maken voor een persoonlijke kennismakingsgesprek via Zoom of per telefoon. Als we het eens zijn dat deze training de juiste stap is voor je, meld je je aan en is de eerste sessie op zaterdag 6 maart.

Deze training wordt eenmalig met korting aangeboden. Bij de training horen: 8 trainingsessies, een werkboek, opnames van begeleide meditaties en een stiltedag op zaterdag 17 april.

Een uitegebreidere beschrijving staat op www.theyogahouse.nl. Voor meer informatie of een afspraak neem contact op via info@theyogahouse.nl


deel deze activiteit

Locatie

Yogahuis
Twello
Kruisvoorderweg 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden