• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (3)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Cursus-Workshop

Cursus Zhineng Qigong

donderdag 14 november 0:00 - 0:00 uur

carry elemans

Zhineng Qigong: Meditatie in beweging

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong.

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.

Op donderdag 3 oktober beginnen er lessenseries Zhineng Qigong in Deventer.

Meer dan 5000 jaar was Qigong een goed bewaard geheim in China. Beoefend achter gesloten deuren en hoge muren, in oude boeddhistische kloosters en taoïstische tempels of in privévilla’s van rijke Chinezen. Inmiddels zijn vele mensen over de hele wereld bekend met Qigong en de positieve werking ervan op lichaam en geest.

Er zijn veel Qigong-varianten ontwikkeld in de loop der jaren (Tai chi is er daar een van).

Pang Ming, een Chinese arts, ontwikkelde 30 jaar geleden een nieuwe Qigong-vorm door boeddhistische en taoïstische Qigong-technieken en -theorieën te combineren met westerse praktijken en zienswijzen: Zhineng Qigong.

Qi staat voor energie, adem en levenskracht. Ieder lichaamsdeel bevat Qi. In een gezond lichaam is de Qi in balans.

De Zhineng Qigong-oefeningen zijn ontwikkeld om de balans te behouden of te herstellen. Je werkt niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je geest.

Door met aandacht te werken (‘gong’) aan je energie (‘Qi’), ontwikkel je vaardigheden (‘neng’) en wijsheid (‘Zhi’): Zhineng Qigong.

De Zhineng Qigong-bewegingen zijn soms uitdagend, maar makkelijk te leren. De bewegingen zijn rustig, en worden in stilte met aandacht en concentratie uitgevoerd.

De oefeningen kunnen door iedereen worden gedaan (jong/oud, vitaal/beperkt) en staand, zittend of zelfs liggend worden uitgevoerd, je hebt er geen toestellen of andere attributen voor nodig. Je kunt ze op iedere plek doen, op het moment dat het jou uitkomt. Zorg wel voor kleding die je bewegingen niet belemmert.

De oefeningen zijn bedoeld om je zelfhelend vermogen te versterken en daarmee je lichamelijke gezondheid te verbeteren, maar kunnen je ook bewuster maken van emoties, patronen en overtuigingen.

Het effect van de oefeningen is dat je spieren, pezen en gewrichten soepeler worden en dat je je rustiger en energieker voelt.

Vanaf 3 oktober 2019 worden er door Zhineng Deventer twee cursussen aangeboden in de Van Vlotenhof in Deventer. Een beginnerscursus en een gevorderdencursus. Beide cursussen bestaan uit 10 lessen. De lessen duren een uur (met een inloop van een kwartier).

De lessen gaan door bij een minimaal aantal inschrijvingen van 6. Het maximale aantal deelnemers per cursus is 20.

Meer informatie over de lessen vind je op de website van Zhineng Deventer: www.zhinengdeventer.nl. Daar kun je je ook opgeven voor een lessenserie of een kennismakingsles.


deel deze activiteit

Locatie

Van Vlotenhof
Deventer
Van Vlotenlaan 85Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden