• Alles
  • (1)
    Algemeen

Expositie 'Bij nader inzien'

donderdag 8 april 12:00 t/m zondag 30 mei 12:00 uur

Foto: Diana Joseph

Galerie DNA organiseert ook in Coronatijd eigenzinnige en hedendaagse tentoonstellingen.

Tijdens de nieuwste expositie nemen twee kunstenaars de bezoeker mee in hun observaties van de natuur.

Voor Wil Bijker is het kijken naar en vastleggen van wat zij in de natuur aantreft vanzelfsprekend. Als ze er op uitgaat in haar omgeving neemt ze haar camera dan ook meestal mee.

Johannah de Vries tekent en schildert met inkt, aquarel en kleurpotlood de kwetsbaarheid en de voortdurende veranderingen in de natuur.

Hun werk is te zien in combinatie met de beelden van galeriehouders Anneke Mensink, Diana Joseph en vaste exposant Noëlla Moen.

'Bij nader inzien'

Beide kunstenaars zijn geboeid door details.

Wil Bijker ziet in stenen en hout prachtige objecten om te fotograferen. Maar ook andere materialen, zoals glas en metaal, hebben haar aandacht. Ze fotografeert haar onderwerpen vrijwel altijd van heel dichtbij. Naast dichtbij fotografie maakt ze ook foto’s van situaties die haar sociaal raken. Deze foto’s worden meestal wel bewerkt. En zij houdt zich bezig met audiovisuele series. De serie Stones & Faces, waarbij Jasper van ’t Hof de muziek heeft gecomponeerd, is te zien tijdens deze expositie.

Johannah de Vries houdt ook van de natuur. Vooral de tijdloosheid, de energie en het voelbare mysterie van bomen en water boeien haar. Hoewel zij begint met de realistische weergave van het leven, is het haar belangrijkste doel om de ziel of sfeer van het object of de plaats te vinden of te vangen. Voor haar staan beschadigde bomen met nieuwe takken en bomen die van vorm veranderen onder invloed van hun omgeving symbool voor menselijk lijden en veerkracht.

Van 8 april tot en met 29 mei 2021 zijn bezoekers - voorlopig nog op afspraak - van harte welkom om deze expositie veilig en vrijblijvend te bekijken bij:

galerie DNA, Golstraat 9 te Deventer (www.galeriedna.nl).

Open op do. t/m za. 12.00 – 16.00 uur.

Deze expositie maakt ook deel uit van een nieuwe kunstroute langs drie galeries in het Deventer Bergkwartier. Met één reservering via www.djanmulderij.nl kunnen bezoekers op zaterdagmiddagen achtereenvolgens galerie Bij Floors op de Berg, CaroArtGallery en galerie DNA bezoeken. In deze drie galeries treft de bezoeker vaak de kunstenaar zelf.Foto: Wil Bijker
deel deze activiteit

Locatie

galerie DNA
Deventer
golstraat 9
7411bn


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden