• Alles
 • (1)
  Overig
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (5)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Religie
 • (2)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (16)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Middag van TROOST in de Bibliotheek Deventer

zaterdag 9 november 13:00 uur

Deventer - Op zaterdag 9 november van 13.00 tot 16.00 uur staat de Bibliotheek van Deventer aan de Stromarkt 18 in Deventer in het teken van Troost. Troost is soms broodnodig. Troost als je hoort dat je niet meer beter wordt. Troost wanneer je machteloos moet toezien hoe je partner, je kind, je vriend(in), je naaste steeds zieker wordt, troost om dat wat er niet meer is, ……Troost is van alledag. Van een arm om je heen tot muziek en poëzie.

Volgens Wies Wagenaar, netwerkcoördinator palliatieve zorg, is het een middag met verrassende activiteiten voor alle leeftijden. Zo hebben de bakkers van Parabool een speciaal troostbrood ontwikkeld die ter plekke geproefd en gekocht kan worden. Mooi is ook dat de groep vrouwen voor elkaar diverse troostrijke hapjes uit verschillende culturen serveren. Ook aan de kinderen is gedacht. Er kunnen troostzakdoeken gemaakt worden en geluisterd worden naar de verhalen van de Levensjas die in de bibliotheek rondloopt. In de mooie rode jas zitten kleine zakjes. In die zakjes zitten verschillende voorwerpen, zoals een dobber, een beertje en een oude bril. Bij ieder voorwerp hoort een verhaal, een positieve herinnering. De Levensjas deelt positieve herinneringen maar luistert ook naar de positieve herinneringen van de ander.

Levende boeken

Een mooi onderdeel van deze middag is het lenen van een levend boek. Er is een miMakker, een clown die gericht is op een belevingsgerichte vorm van contact maken. Deze kan worden geleend voor bijvoorbeeld mensen met dementie of mensen met een verstandelijke beperking. Er is ook iemand die werkt op de wensambulance en tevens is er een boekenschrijver en een vrijwilliger uit het hospice beschikbaar voor een kort gesprek. Daarnaast zijn er twee lezingen. Van Caroline Muller die vertelt over troost bij kinderen in verschillende leeftijdsfases en van Troostdichter Boudewijn Betzema die vertelt en gedichten voordraagt.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan diverse standhouders. Zij zullen uiting geven aan het thema 'Troost'.

Jaarthema

De organisaties, aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Salland, en de stadshartkerken, bibliotheek Deventer, vrijwilligersorganisatie Humanitas en Monuta Wilco Leukenhaus sloegen de handen ineen om het thema 'Troost' in 2019 op verschillende manieren te belichten.

De middag van Troost staat open voor iedereen die meer wil weten over dit thema.

Zaterdag 9 november 2019

13.00 uur – 16.00 uur


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Deventer
Deventer
Brink 70Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden