• Alles
 • (4)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (10)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

Minecraftevent in kader van Open Monumentendag

zaterdag 14 september 14:00 uur

Deventer - Ben jij een echte Minecraft-fan? En wil je graag samen met anderen een paar uurtjes in de Bibliotheek aan de Stromarkt vertoeven en Minecraften?

Schrijf je dan snel in voor de Minecraft Challenge op zaterdag 14 september. Samen met andere bouwers ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld.

Zaterdag 14 september van 14.00 – 15.30 uur

Kosten 3 euro per workshop en deelnemer, locatie is de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Voor laptops wordt gezorgd.

"Plekken van Plezier"

We nemen je mee terug in de tijd naar het Deventer van vroeger. In deze tijd mochten de meeste kinderen niet naar school omdat zij moesten werken. Maar het leven was voor de kinderen niet altijd zwaar, er mocht ook plezier gemaakt worden. Verken in Minecraft de digitale "Plekken van Plezier" van vroeger. Zoals een oude bioscoop, de kinderkamers van vroeger en uiteraard hun speelgoed. Ga op zoek naar codes, speur naar aanwijzingen en kraak raadsels waar je een prijs mee kunt winnen. Hint-hint-hint: het is supergaaf !!!!

De hele zomer Minecraften

Heb je zin in een leuke zomer met Minecraft? In de Bibliotheek Deventer kan je de hele zomer nog mee doen aan de Minecraft-Speurtocht. Er zijn elke dag twee computers met Minecraft beschikbaar.

Get your Gadget!

Tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september kan je de gekraakte codes inruilen voor een cadeau dat je écht niet wilt missen! Kom met je gekraakte codes naar de echte bouwwerken in Deventer en ruil de codes in voor de oplossing van het raadsel. Als je naar de stad gaat, zoek dan de dingen die je ook in Minecraft gevonden hebt.

Meld je snel aan op

www.bibliotheekdeventer.nl/minecraft

Deze educatieve activiteit wordt aan alle kinderen aangeboden in het kader van Open Monumentendag 2019. Spelenderwijs beantwoorden de kinderen vragen en lossen ze raadsels op over gebouwen en tradities uit de Deventer geschiedenis. Ondertussen leren zij dus van alles over Deventer en de oude bouwwerken die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn. Het thema van Open Monumentendag is "Plekken van Plezier" – de raadsels in de Minecraft-wereld gaan over plekken, waar kinderen in de stad van vroeger plezier konden beleven- zoals een oude bioscoop, de kegelbaan etc. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 14 jaar.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Deventer
Deventer
Brink 70Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden