• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Cursus-Workshop

Sander Schimmelpenninck bij Wilpse Lezingen

maandag 11 november 20:00 uur

Wilp - De najaarsvoordracht van "Wilpse Lezingen" wordt op 11 november gehouden door Sander Schimmelpenninck.

Samen met Ruben van Zwieten is hij auteur van 'Elite Gezocht'. Uit onvrede met de beperkte horizon bij denken en handelen van bestuurders in politiek en economie gaat hij op zoek naar de kwaliteiten waarover topbestuurders en politieke leiders moeten beschikken.

Het neoliberale marktdenken blijkt niet in staat de problemen op te lossen die het goeddeels zelf veroorzaakt: ecologische roofbouw, maatschappelijke verbrokkeling, desastreuze inkomenskloof en migratiestromen. 

Vanuit een fris millennial-perspectief en met humor analyseert Schimmelpenninck de componenten van verantwoordelijk leiderschap. Hij pleit voor een maatschappelijke en bestuurlijke elite met visie, verbeeldingskracht en oog voor sociale samenhang. 

Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Werkte enige jaren als advocaat op de Zuidas en als ondernemer van een Pizzarestaurant. Na een parttime redacteurschap bij Quote werd hij in 2016 benoemd tot hoofdredacteur. Profileert zich toenemend als journalist, opiniemaker en columnist Hij won in 2018 de quiz De Slimste Mens. 

Toegangskaarten reserveren: wilpselezingen@gmail.com . Kopen bij boekhandel Oonk in Twello of 's avonds in de Dorpskerk. Entree € 7,50. Op vertoon van CJP-pas of Studentenkaart € 3,50.


deel deze activiteit

Locatie

Dorpskerk Wilp
Wilp (Gelderland)
Kerkstraat 25
7384as


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden