Introductiecursus bordspel Go

Deventer - Go is een prachtig bordspel, voor twee personen, met eenvoudige regels. Recent is het spel nogal eens in het nieuws omdat Google er in geslaagd is om, met hulp van kunstmatige intelligentie, de wereldkampioen te verslaan.

Maar wat is go nu eigenlijk? En is het leuk? Of moeilijk, leerzaam, boeiend? Daarom organiseert Go Club Salland dit najaar weer een introductiecursus. De cursus vindt plaats op zes donderdag-avonden.

De eerste avond, op 1 oktober, is gratis en is bedoeld als vrijblijvende kennismaking met het spel en de spelregels. Na deze eerste kennismaking is het mogelijk de gehele cursus te volgen. De kosten hiervoor zijn €30,- Voor dat bedrag kun je deelnemen aan de overige vijf cursusavonden. Deelnemers aan de gehele cursus hebben de mogelijkheid om een beginnerspakket aan te schaffen: voor €20,- extra ontvang je het prachtige boek 'De kunst van Go' en een klein formaat Go-set om thuis verder te oefenen en te spelen.
In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: opening, stenen laten samenwerken, leven en dood, gebied maken, verdedigen of aanvallen, eindspel, etiquette en cultuur.De cursus vindt plaats op de vaste speellocatie in De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer.

Go Club Salland neemt de huidige COVID-19 situatie uiteraard serieus en volgt daarbij de richtlijnen zoals die door de Nederlandse Go Bond zijn uitgezet. Daarbij doen we ons uiterste best om, in overleg met de Fermerie, te zorgen voor voldoende ruimte tijdens de cursusavonden. Hiermee maken we het mogelijk dat deelname een prettige en zorgeloze ervaring kan zijn voor iedereen!
Meer informatie is te vinden op www.goclubsalland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden