Stadstroubadour zoekt verhalen


Foto: Lars van den Brink

Stadstroubadour zoekt verhalen

Deventer - Stadstroubadour Maarten van Veen is op zoek naar verhalen van Deventenaren die zich hebben ingezet voor de gemeente tijdens de lockdown. Hij wil een van hen bezingen in zijn volgende stadslied.

Tijdens de lockdown en in de zomer liepen veel dingen anders dan verwacht, maar stadstroubadour Maarten van Veen gaat weer vol enthousiasme aan de slag. “Het is een uitdagende tijd voor heel veel mensen, maar je ziet ook dat creativiteit en ondernemerschap daardoor toenemen. Ik ben op zoek naar mensen die een mooi initiatief hebben opgezet in de afgelopen maanden. Mensen die er voor elkaar zijn geweest.” Hij wil zo’n verhaal verwerken in zijn volgende stadslied, dat in het najaar uit zal komen.

Met zijn oproep wil Van Veen de inwoners van de stad nog meer betrekken bij wat hij maakt. “Ik kan wel verzinnen voor wie ik een ode wil schrijven, maar ik vind het nog mooier als dat vanuit de inwoners zelf komt”. Suggesties zijn welkom en kunnen per mail naar info@dereisgenoot.nl

Normaal wordt het stadslied een paar weken na een interview ‘teruggebracht’ bij een passende gelegenheid. Daar wordt nu een coronaproof alternatief voor verzonnen.
Maarten van Veen, ook bekend onder de naam de Reisgenoot, is in 2020 en 2021 de eerste stadstroubadour van Deventer. Hij schrijft songs over en voor inwoners die iets moois bijdragen aan Deventer maar normaal niet in de schijnwerpers staan. Zijn eerdere stadsliedjes en zijn te beluisteren via www.stadstroubadourdeventer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden