<p>Justin Bakker kan zich zijn wedstrijden met Jong AZ in De Adelaarhorst nog goed herinneren. &#39;Zelfs als tegenstander is het leuk om in zo&rsquo;n ambiance te mogen voetballen.&#39; (Foto: Erik Pasman)</p>

Justin Bakker kan zich zijn wedstrijden met Jong AZ in De Adelaarhorst nog goed herinneren. 'Zelfs als tegenstander is het leuk om in zo’n ambiance te mogen voetballen.' (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Justin Bakker: 'Nieuwe uitdaging, nieuwe start, fris begin'

Deventer - Drie jaar Ajax, negen jaar AZ. Meer dan de helft van zijn leven was Justin Bakker (22) actief voor (de jeugdopleiding van) beide Noord-Hollandse profclubs. Vorige week tekende hij een contract voor één jaar (met een optie op nog een seizoen) bij Go Ahead Eagles.

“Aan de ene kant is het jammer om de AZ-deur achter me dicht te trekken”, vertelt Justin Bakker. “Maar de stap naar Go Ahead Eagles is goed voor mijn ontwikkeling. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe start, een fris begin. Na vier jaar Jong AZ wil ik weer het gevoel ervaren om onder een bepaalde druk te presteren. Bij Jong AZ was het resultaat minder belangrijk.”


Desondanks waren de resultaten van Justin Bakker en zijn teamgenoten in het seizoen 2016/2017 dusdanig goed met het Alkmaarse beloftenteam, dat Jong AZ aan het einde van die voetbaljaargang met ‘zilverwerk’ in handen stond. “Vervolgens gingen we met Jong AZ het betaalde voetbal in en speelden we in de Eerste Divisie”, vertelt Bakker.

“Ja, de wedstrijden in De Adelaarshorst kan ik me ook nog goed herinneren. Altijd een mooie sfeer, altijd een goed gevuld stadion, zelfs als tegenstander is het leuk om in zo’n ambiance te mogen voetballen”, weet hij.

Gretige spelersgroep
Op 26 augustus sloot Justin Bakker – die in het verleden ook uitkwam voor het Nederlands elftal O15, O16 en O17 – als proefspeler aan bij de selectie van Go Ahead Eagles. “Een goede, gretige spelersgroep”, omschrijft Bakker de eerste indruk van zijn nieuwe teamgenoten. “Een jonge spelersgroep ook, met allemaal jongens die als voetballer graag beter willen worden. Daarnaast lopen er ook enkele ervaren spelers rond waarvan ik veel kan leren.”


Justin Bakker had geen moeite om aan te sluiten bij een groep die al een wekenlange voorbereiding achter de rug had. “Ik moet zeggen dat ik me redelijk snel heb aangepast aan het niveau en voor mijn gevoel niet ver achter loop qua conditie en fitheid. Twee jongens uit de selectie kende ik overigens al: Jay Gorter en Boyd Lucassen. Tegen Boyd heb ik wel eens gevoetbald toen hij nog bij Vitesse speelde en Jay heeft in het verleden samengespeeld met mijn neef Mitchel Bakker.”

Net als zijn neef (uitkomend voor Paris Saint-Germain) voelt Justin Bakker zich het meest op zijn gemak in de achterhoede. “Ik ben een verdediger die niet alleen in staat is om zijn mannetje uit te schakelen, maar ook met passes en met mijn aanvallende kwaliteiten het team wil helpen. Een voetballende verdediger, dus. Wat dat betreft verwacht ik dat Go Ahead Eagles, een aanvallend spelend team, goed bij me past.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden