Etty Hillesum Centrum vernieuwd

Deventer - Het Etty Hillesum Centrum is vernieuwd en er staat een geheel nieuwe permanente expositie!

‘Etty inspireert… Beter Samen Leven’ vertelt een eigentijds verhaal over het belang van de liefde en de gevolgen van discriminatie en uitsluiting. Het plaatst de lessen uit het verleden in de huidige tijd.

Wat heeft Etty daarover te vertellen? De expositie laat een groot aantal teksten van Etty zien en verbindt deze met actuele gebeurtenissen. Op verschillende plaatsen kunnen bezoekers een eigen inbreng achter laten. De expositie bestaat uit kasten waarin teksten, foto’s, filmpjes te zien en te horen zijn. Elke kast heeft een eigen thema en steeds is Etty aanwezig met een citaat uit haar werk.

In verband met de beperkte ruimte in de zaal nodigt het Etty Hillesum Centrum in de week van 25 september - 2 oktober verschillende kleine groepen uit om de tentoonstelling te komen bekijken.

In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 september is het Etty Hillesum Centrum van 12.00 - 17.00 uur geopend en voor iedereen gratis toegankelijk. Vanwege de coronamaatregelen vraagt het EHC bezoekers via administratie@ettyhillesumcentrum.nl van te voren een tijd te reserveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden