Foto:

Schaatstalent Mika van Essen uit Schalkhaar strikt nieuwe sponsor

Bathmen/Schalkhaar - Olden Makelaars uit Bathmen heeft zich als medesponsor verbonden aan aanstormend schaatssprinttalent Mika van Essen uit Schalkhaar.

De 20 jarige Mika – tegenwoordig wonend in Wolvega – is na enkele jaren rijden voor Sprintteam Oost en Team Reggeborgh, sinds juni 2020 in het Development Team Fryslân Senioren opgenomen om dagelijks te trainen op de snelle ijsbaan van Thialf.

Als jonge sprinter dient Mika voor een groot deel de sponsoring voor dekking van de kosten van trainingen, huisvesting, reizen en materiaal zelf te regelen en hij is blij met de sponsordeal met André Olden en Janneke van Schooten van Olden Makelaars.

De enthousiaste ondernemer André Olden volgt de positieve ontwikkelingen van Mika al jaren, met name via zijn moeder Yildiz van Essen, de personal trainer van André en Janneke. Olden Makelaars draagt graag een financieel steentje bij aan de doorstroming van deze sprinter richting de nationale en internationale schaatstop.

Mika maakt de laatste jaren een snelle groei door waarbij de 500 en 1.000 m voor hem de sprintafstanden zijn waar hij hoge ogen gooit. Onder trainer/coach Henk Hospes van het Development Team Fryslân Senioren wordt dagelijks in Thialf getraind, met daarnaast trainingsweken op de hooglandbaan in het Duitse Inzell. Mika zal in het schaatsseizoen 2020-2021 deelnemen aan de WCKT, NK Sprint en NK afstanden waarvoor hij zich via verschillende wedstrijden moet plaatsen. Mika is uitermate gemotiveerd om dit seizoen door te stoten naar de sprinttop.

Doel voor Mika is om zich verder te ontwikkelen en sneller te schaatsen om de aansluiting te vinden bij de toppers zoals Kjeld Nuis, Kai Verbeij, Ronald Mulder en Dai dai N’Tab.

Olden Makelaars zal onder meer zichtbaar zijn op de bedrijfsauto - gesponsord door Croes Connectivity uit Laren - en via diverse reclame-uitingen in nieuwsbrieven, internetsites en social media. Daarnaast zal Mika van Essen relatie-, netwerk- en PR werk doen voor Olden Makelaars, als de schaats- en trainingsagenda het toe laat.

De vorderingen van Mika zijn binnenkort te volgen op de reeds bestaande facebookpagina: mika.vanessen en de nieuwe website van Mika www.mikavanessen.nl die speciaal gebouwd wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden