Aandacht voor voorstelling mugmetdegoudentand

Deventer - mugmetdegoudentand presenteert ‘Happy Hour’ - een komische en dramatische voorstelling over populisme gemaakt door drie omhooggevallen vrouwen die nooit een boek hebben gelezen en niet weten wat de belangrijke issues zijn

Drie omhooggevallen vrouwen komen bij elkaar in een exclusieve bar. Het is Happy Hour. Al snel lopen de emoties hoog op. Het wachten is op de ontploffing. Maar wanneer komt die? 

Lineke Rijxman over Happy Hour: “Absurdisme heeft afgedaan, want de werkelijkheid is krankzinniger en absurdistischer dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, de emotie staat voorop. Je kunt je er moeizaam of bijna niet tegen verweren. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Hoe het afloopt met de drie vrouwen in Happy Hour, is nog in nevelen gehuld. Blijft humor hun sterkste wapen of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Hebben zij het antwoord?

Over de makers
Lineke Rijxman (Colombina 2006, Theo d’Or 2009), was dit voorjaar te zien in de dramaserie ‘Koppensnellers’ van mugmetdegoudentand, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS. Malou Gorter (nominatie Theo d’Or 2016) verscheen in het tweede seizoen van de BNNVARA tv-serie Oogappels (nominatie zilveren Nipkowschijf 2020). Rosa van Leeuwen (Colombina 2019), speelde eerder dit seizoen in de voorstelling Lampje en was ook te zien in ‘Koppensnellers’.

Over mugmetdegoudentand
Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: ‘Het is nu’. mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

Op 16 oktober te zien in Mimik, Deventer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden