Foto:
aangeboden door pricewise.nl

Geldfit Deventer voor financieel gezonde inwoners

Tijdens het Geldfit spreekuur worden inwoners van gemeente Deventer geholpen om financieel gezond te worden. Stress op het gebied van financiën heeft een grote impact op de gezondheid. Door deze stress weg te nemen komt er meer ruimte om na te denken over andere zaken, zoals een gezonde leefstijl, gezonde voeding en leefomstandigheden. Daarnaast kan stress psychische klachten veroorzaken.

Geldzaken op orde brengen

Financiële zorgen kunnen veel leed opleveren. Met het Geldfit spreekuur, dat wordt georganiseerd vanuit het programma Samen gezond in Deventer, worden inwoners een stapje verder geholpen met geldzaken. Hierdoor krijgen mensen weer inzicht en overzicht in hun financiën, wat veel stress wegneemt. Te veel geld lenen om tijdelijk gaten op te vullen kan op termijn tot problemen leiden. Tijdens het spreekuur wordt gekeken naar alle mogelijkheden en wordt er een budgetplan en een inkomsten- en uitgavenoverzicht gemaakt. Zo krijgen inwoners hulp op het gebied van besparings- en spaarmogelijkheden. Daarnaast helpt een budgetcoach bij het aanvragen of controleren van toeslagen van de Belastingdienst, uitkeringen, voorzieningen en kwijtscheldingen. Door de administratie op orde te krijgen creëert men rust en ruimte.

Ingewikkelde brieven

De brieven van een werkgever, deurwaarder, uitkeringsinstantie, schuldeiser of de Belastingdienst zijn vaak ingewikkeld of ambtelijk opgesteld. Hierdoor is het soms lastig om te begrijpen wat er precies staat. Geldfit Deventer helpt inwoners bij het lezen van deze brieven en geeft instructies over eventuele benodigde vervolgstappen. Daarnaast is het mogelijk om de belastingen te verlagen met aftrekposten. Deze worden echter vaak niet automatisch ingevuld in de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om hier samen met de budgetcoach van Geldfit Deventer naar te kijken. Voorlopig is Geldfit Deventer op sommige locaties gesloten vanwege het coronavirus. Wel is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen. Ook is het woensdagspreekuur in de Bibliotheek Keizerslanden weer van start gegaan. Inwoners kunnen hier terecht tussen 10.00 en 12.15 uur.

Geldzorgen en gezondheid

Mensen met financiële problemen hebben vaker een ongezondere leefstijl en lichamelijke en psychische klachten dan mensen zonder financiële zorgen. Financiële problemen komen vaak voor en maar liefst een op de vijf Nederlandse huishoudens heeft risicovolle of problematische schulden. Het oplossen van deze schulden kan een belangrijke stap zijn in het verminderen of oplossen van deze klachten.

Samen Gezond in Deventer

Geldfit Deventer is een initiatief van het netwerk Samen Gezond in Deventer. Binnen het netwerk werken bedrijven, zorgorganisaties, professionals, de gemeente, verenigingen, scholen én bewoners samen om van Deventer de gezondste gemeente met de gelukkigste inwoners te maken. Het netwerk heeft verschillende speerpunten die bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn door het stimuleren, faciliteren en verbinden van initiatieven waarin mensen werken aan hun gezondheid. Voor kwetsbare inwoners van gemeente Deventer is er speciale aandacht, zoals afgelopen herfst tijdens het Open Huis Armoedebestrijding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden