<p>Vlnr: Jan Wouter Tijsma, Henriëtte Hutten en Annemieke Rijsdijk bij de geschonken Fitform-fauteuil. (Foto: Bonte Fotografie)</p>

Vlnr: Jan Wouter Tijsma, Henriëtte Hutten en Annemieke Rijsdijk bij de geschonken Fitform-fauteuil. (Foto: Bonte Fotografie)

(Foto:)

Humanitas Deventer krijgt zorgfauteuil van jarig Fitform

Deventer - Humanitas in Deventer werd afgelopen week aangenaam verrast met een mooi cadeau. Het jubilerende Fitform schonk het woonzorgcentrum een mooie zorgfauteuil.

Initiatiefnemer hiervoor was ergotherapeut Henriëtte Hutten uit Deventer. “Voor bewoners is dit een heerlijke stoel om in uit te rusten. Doordat ze goed ondersteund zitten, kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen.”
Fitform-fauteuils staan bekend om de uitstekende zitondersteuning en dit jaar wordt het 40-jarig bestaan van de stoelen gevierd. Wie jarig is trakteert. Fitform schenkt daarom een aantal fauteuils aan zorgorganisaties. Ergotherapeuten konden hiervoor kandidaten nomineren. Henriëtte Hutten van Ergo Centraal schoof Humanitas naar voren.

“Humanitas Deventer werkt heel vernieuwend”, vertelt ze. “De directrice en de medewerkers kennen hun bewoners, er is sprake van oprecht persoonlijk contact. Ze staan overal voor open.” Dit heeft geleid tot mooie initiatieven. Henriëtte noemt als voorbeelden het concept ‘woonstudenten’, Zora de zorgrobot en de aanschaf van een duofiets. Bovendien staan de deuren van de zorginstelling altijd open, vult ze aan. “Iedereen is welkom. Er wordt gekeken naar wat mensen voor elkaar kunnen betekenen, het draait om verbinding. Er wordt nooit gedacht in problemen, maar altijd in oplossingen. Ik vond dat dit wel eens beloond mocht worden.”

Henriëtte hoorde eerder dit jaar dat haar inzending was uitgekozen, maar ze hield dat geheim voor Humanitas. Afdelingsmanager Annemieke Rijsdijk was dan ook blij verrast toen Fitform-accountmanager Jan Wouter Tijsma op 15 september op de stoep stond met een spiksplinternieuwe fauteuil. De stoel heeft een mooi plekje gekregen in de ‘huiskamer’ van de verpleegafdeling, waar voornamelijk mensen met dementie wonen. “Het is een hele goede en fijne fauteuil voor deze bewonersgroep”, legt Henriëtte uit. “Zij zijn veelal meer vermoeid, maar willen niet altijd naar bed om te rusten. Nu kunnen ze toch goed ondersteund zitten of lekker uitrusten in de ligstand. Ook de sta-op functie is erg prettig. Veel mensen kunnen moeilijk zelf opstaan, maar niet iedereen vindt het fijn om hierbij geholpen te worden. Met de sta-op functie kan een verzorgende ervoor zorgen dat de bewoner eenvoudig tot staan komt.”

Fitform-fauteuils zijn verkrijgbaar bij geselecteerde zitspecialisten, waaronder Zorgcomfort Deventer. In het kader van 40 jaar Fitform zijn er diverse acties, waaronder een jubileumaanbieding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden