<p>Vol trots poseert het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles voor het Home of Football-hek van De Adelaarshorst. (Foto: Erik Pasman)</p>

Vol trots poseert het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles voor het Home of Football-hek van De Adelaarshorst. (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Flitsende start voor nieuwe G-team van Go Ahead Eagles

Deventer - Een zomerse vrijdagmiddag in stadion De Adelaarshorst. Eén voor één druppelen twaalf nieuwe aanwinsten van Go Ahead Eagles het stadionplein op. Voor het supportershome verzamelt zich een groep kinderen die zich in het seizoen 2020/2021 spelers van het G-team van Go Ahead Eagles mogen noemen. Samen met hun ouders zijn ze naar de Vetkampstraat gekomen voor het maken van de selectiefoto en portretfoto’s.

Officiële foto’s zijn essentieel voor het debuutseizoen van Go Ahead Eagles in de Bijzondere Eredivisie. Terwijl trainer Erick Rondhuis een kort welkomstpraatje houdt, kijken de jeugdige voetballers – tien jongens en twee meisjes – met grote ogen om zich heen. Er wordt vooral gewezen en gekeken naar het beeld van Harly, dat toch de meeste indruk achterlaat.

Nadat de tas met wedstrijdtenues is overhandigd, stormen de spelers naar het supportershome, dat als alternatieve kleedkamer dienst doet. De meesten kunnen niet wachten tot ze de rood-gele kleuren van het Eagles-wedstrijdtenue aan mogen trekken. Zodra de kinderen het tenue aan hebben, rennen ze naar hun ouders om het te showen. De mobieltjes worden tevoorschijn gehaald om trots wat foto’s te maken.

Een warming-up voor het échte werk, want de stoelen voor het Home of Football-hek van De Adelaarshorst zijn al klaargezet voor het officiële fotomoment. De jongens en meisjes van het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles worden als celebrities behandeld. Overal komen flitsen vandaan. Naar elk vogeltje wordt spontaan gelachen.

Grassprieten 
Klaar zijn de spelers dan nog niet, want er moeten uiteraard ook nog portretfoto’s worden gemaakt. Druk pratend en lachend lopen de kinderen richting het veld van De Adelaarshorst. Sommigen voelen even met hun handen aan de grassprieten. Angelica wijst naar de B-Side: “Kijk, daar zit ik normaal. Nu sta ik zelf op het veld. Best gek eigenlijk.”

De namen van de spelers worden één voor één opgenoemd. Iedereen houdt zijn of haar oren gespitst. Ze hopen zo snel mogelijk voor de lens van clubfotograaf Erik Pasman te mogen staan. Om de beurt staan de kinderen met een big smile voor de camera, die ze thuis voor de spiegel uitvoerig geoefend hebben.

Zodra alle foto’s zijn genomen, valt er een soort lichte teleurstelling van de gezichten van de jonge spelers af te lezen. Liever doen ze hun mooie, rood-gele tenue niet uit. Maar ze weten ook dat ze het tenue nog veelvoudig én vol trots zullen dragen dit seizoen.

Alle informatie over het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles is te vinden op: www.ga-eagles.nl/bijzondere-eredivisie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden