Deventer Dansgezelschap in Deventer Schouwburg

Deventer - Modern dansgezelschap !MPACT brengt zaterdag 26 september de voorstelling Bitterzoet op de planken van de Deventer schouwburg. 

De voorstelling weerspiegelt de coronaperiode met thema’s als veerkracht en creativiteit en het ontdekken van mogelijkheden en kansen in tijden van verandering. Voor de Deventer Schouwburg is deze locale productie de eerste amateurvoorstelling sinds het theater haar deuren sloot op 12 maart.
“We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn in coronatijd terug in het theater”, aldus Marion van Veen, artistiek leider en choreagraaf van !mpact. “We willen heel graag weer een mooie energieke dansvoorstelling op de planken zetten. Dansen was door Corona niet meer vanzelfsprekend. Het unieke aan BITTERZOET is dat, hoewel de thema’s al voor Corona gekozen waren, deze de afgelopen maanden belangrijker dan ooit zijn geworden en heel mooi worden bespiegeld in beide choreografieën.

Dansmaker Annemieke van Barneveld grijpt in SPRING terug naar de strijd van vrouwen 100 jaar geleden om kiesrecht te krijgen. Daar waren vrouwen voor nodig die hun nek durfden uit te steken en hun stem lieten horen. Annemieke: “Met 10 talentvolle, gedreven, jonge meiden brengen we in Spring een ode aan vrouwen die hun nek durven uitsteken en een revolutie teweeg durven brengen. Rebelse meisjes, eigenwijze en inspirerende vrouwen die over de hele wereld verschil maken.”

VEERKRACHT van Marion van Veen gaat over de veerkracht die een mens nodig heeft om heftige gebeurtenissen te boven te komen. Marion: “In elk leven gebeuren dingen en daar heb je mee te dealen, of je nu wilt of niet. Persoonlijk raakte ik geïnspireerd door hoe mensen dat weer te boven komen, ook in deze tijd. Veerkracht is actueel en staat voor mij als symbool voor gezondheid.”
Ook als groep heeft !mpact de veerkracht ervaren om in deze ingewikkelde coronatijd met alle beperkingen toch te kunnen blijven dansen. Marion “We zijn extra trots dat het gelukt is weer in de schouwburg te kunnen staan. Extra fijn dat de Deventer Schouwburg zoveel meedenkt.”

“We zijn blij dat !mpact het in deze tijd aan durft een prachtige productie op de planken te zetten en wij onze deuren weer kunnen openen voor lokaal talent!” aldus Senta, programmeur amateurs & educatie van de Deventer Schouwburg.

BITTERZOET
!MPACT Modern Dansgezelschap Deventer
Zaterdag 26 september | 15.30 en 19.30 uur
Kaarten via www.deventerschouwburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden