Foto:
aangeboden door Chordify

Muziek in corona tijd

Iedereen vindt de corona crisis lastig. Evenementen worden geannuleerd en het is voor velen lang geleden dat zij een live concert hebben gezien. Veel muzikanten vinden de situatie moeilijk. Hun inkomen is gedaald en ze kunnen, net zoals hun fans niet meer genieten van concerten. Toch heeft de crisis niet alleen negativiteit gebracht.

Corona heeft ook nieuwe initiatieven gebracht. Creativiteit was belangrijk en blijft belangrijk in deze periode. Niet alleen voor de muzikanten, maar ook voor hun fans. Maar welke initiatieven zijn gestart en zijn blijvend?

Genieten met een livestream 

Inmiddels kennen velen een livestream van optreden wel. Muzikanten gebruiken het internet om hun muziek toch naar fans te brengen. Vanuit huiskamers worden mooie concerten gegeven, maar er zijn zelfs enorme shows opgezet. Zo gaven Sunnery James en Ryan Marciano in een lege Arena een enorme live show. 

Inmiddels zijn er minder van deze shows. Maar dat betekent niet dat we kunnen nagenieten. Veel shows zijn online te bekijken. Zo heeft het concerthuis in Amsterdam oude concerten online geplaatst. Zo kunnen veel mensen toch nog genieten van een heerlijk concert. 

Nieuwe artiesten dankzij de crisis 

De crisis brengt ook nieuwe muziek en nieuwe artiesten. Stay Homas uit Barcelona waren een enorme hit op social media en waren binnen één klap beroemd. Inmiddels zijn ze een contract rijker bij Sony Music en hebben 30 nummers geschreven. De band bestaat uit drie huisgenoten. Alledrie waren ze al professioneel muzikant en besloten tijdens de lockdown muziek te maken samen. Het resultaat een contract en zelfs een cover door Michael Bublé. Een unieke situatie creëert zo ook nieuwe artiesten. Zijn deze blijvend? Dat zal de tijd uitwijzen. 

Zelf aan de slag 

De niet professionele muzikanten zaten en zitten ook veel thuis. Dat ene bandje dat speelt bij de kroeg op de hoek wordt op dit moment ook geweerd. Maar ook voor deze groep muzikanten biedt de corona crisis nieuwe mogelijkheden. Uiteraard kunnen ze samen komen online, maar ze willen natuurlijk blijven spelen. Dat kan met het kanaal Stay at Home and Jam van Chordify

Chordify is een bekend online platform dat met een slim algoritme akkoorden genereert. Muziek wordt omgezet naar akkoordenschema’s voor piano, gitaar en ukulele. En hoe maak je muzikant thuis blij? Met het aanbieden van toepasselijke muziek. Op het kanaal Stay at Home and Jam zijn meerdere nummers verzameld om de positiviteit te bevorderen. Van mooie upbeat nummers tot aan de tranentrekkers, alles om een heerlijke dag te jammen en muziek te leren. Zo draagt ook dit bedrijf bij aan de positiviteit. 

Blijvend of niet, we willen weer genieten 

Of de bovenstaande mogelijkheden blijvend zijn, dat weten we niet. De kans is groot dat het streamen van muziek, maar ook online downloaden van akkoordenschema’s gewoon blijft. En eigenlijk is een live concert vanuit huis ook eigenlijk best wel leuk, dus wie weet blijven we ook straks nog steeds thuis genieten van de beste muziek thuis. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden