<p>Onder toeziend oog van voormalig topkeeper Edwin van der Sar beleefden de spelers van het G-team van Go Ahead Eagles in Amsterdam een onvergetelijk debuut in de Bijzondere Eredivisie.</p>

Onder toeziend oog van voormalig topkeeper Edwin van der Sar beleefden de spelers van het G-team van Go Ahead Eagles in Amsterdam een onvergetelijk debuut in de Bijzondere Eredivisie.

(Foto: )

Bijzondere Eredivisie: winst, verlies en ultieme profgevoel

Eindelijk! Eindelijk was het onlangs zover voor het G-team van Go Ahead Eagles. Eindelijk mochten de spelers van het kersverse Eagles-team hun debuut maken in de Bijzondere Eredivisie.

Deventer - De ploeg – bestaande uit spelers van AZC, Colmschate, RDC en Witkampers – was na één training en een oefenwedstrijd klaargestoomd voor de eerste toernooidag. Het eerste Bijzondere Eredivisie-toernooi vond plaats op het sportpark van Only Friends in Amsterdam, thuisbasis van het G-team van Ajax.

Voor de spelers van Go Ahead Eagles betekende dit een verre uitwedstrijd, waar ze in een bus heen werden gereden. Ook kregen ze voor de wedstrijd nieuwe, fraaie trainingspakken, waardoor de beleving van een profspeler nóg realistischer werd.


Luisteren naar topkeeper
De spelers van het G-team waren onder de indruk toen ze naar het welkomstpraatje van voormalig topkeeper Edwin van der Sar luisterden, maar konden zich direct daarna focussen op de eerste wedstrijd tegen het G-team van Ajax voor hun debuut in de Bijzondere Eredivisie!


Tijdens de lange reis naar Amsterdam was de spanning nog voelbaar geweest, maar direct na de aftrap was het ontzag verdwenen. Na een gelijk opgaande beginfase nam het G-team van Go Ahead Eagles het heft in handen en kwam het door twee treffers van Wesley Koerkamp op een verdiende 2-0 voorsprong. Door goed keeperswerk van Sil van Dis werd de nul achterin gehouden.


In de rust probeerde Edwin van der Sar de tactiek van trainer Erick Rondhuis nog af te luisteren, maar het mocht niet baten voor Ajax. Door doelpunten van Tiziano Schopman, Cammy van der Burg en Amber Ziombra liep Go Ahead Eagles uit naar een 5-0 overwinning. Voor de spelers een start om van te dromen tegen het in hun ogen ‘grote’ Ajax!


Veel tijd om na te genieten was er niet, want direct daarna moest er aangetreden worden tegen Excelsior. Voorafgaand aan de aftrap was aan het postuur van de tegenstanders al te zien dat dit andere koek zou worden. De spelers van Go Ahead Eagles vochten voor wat ze waard waren, maar het G-team van Excelsior bleek te sterk.


Al met al dus een start met twee gezichten, maar dat mocht het plezier niet bederven. Er werd volop genoten van het toernooi. De jongens en meisjes voelden zich voor één dag een échte prof! De volgende toernooidag in de Bijzondere Eredivisie voor het G-team is onder voorbehoud op zondag 29 november. Dan is het complex van DVV Go-Ahead het decor.

Door Bert Gotink

Spelers G-team voelden zich voor één dag een échte prof

Nederlaag in lege Adelaarshorst

Voor een lege Adelaarshorst is Go Ahead Eagles er niet in geslaagd om in de tweede thuiswedstrijd van seizoen 2020/2021 een resultaat te boeken. Aan de Vetkampstraat was Jong FC Utrecht met 2-3 te sterk. (Foto: Erik Pasman)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden