Vernieuwende aanpak Deventer Huisgenoten beloond met Diversiteitsprijs “Het Verschil”

Wat doe je als organisatie als je geen locatie hebt? Je opent een aantal huiskamers verspreid door Deventer. Mensen openen letterlijk de deuren en verwelkomen anderen in hun huis. Volgens de jury van de diversiteitsprijs Deventer een uniek concept! 

Deventer Huisgenoten is inderdaad een vreemde eend in de bijt binnen het sociaal domein. De club heeft geen vrijwilligers, geen zielige leden die “geholpen” moeten worden en geen centrale locatie waar alles gebeurt. Deventer Huisgenoten is een eigentijds netwerk van 50 plussers die met elkaar iedere maand rond de 60 activiteiten organiseren in hun eigen huiskamers verspreid over de stad. Ieder lid levert een bijdrage op zijn of haar manier, door iets te organiseren, wat te vertellen of te delen of door iets te doen voor een ander lid.

Eigenlijk een soort van modern noaberschap waarbij het niet alleen gaat om praktische hulp maar ook om emotionele verbinding. En die sociale verbinding, daar gaat het om, immers:

“Sociale verbondenheid is de belangrijkste voorwaarde van ons bestaan. Mensen zijn sociale wezens die betekenisvolle relaties met anderen nodig hebben om zich gelukkig te voelen.”

Dat zegt professor Anja Machielse, hoogleraar aan de universiteit van humanistiek , dat zegt Manfred Spitzer, neuroloog en schrijver van de vorig jaar verschenen bestseller over eenzaamheid en dat brengen de Deventer Huisgenoten in de praktijk.

De huisgenoten zijn trots op de prijs. Het voelt als erkenning voor hun unieke initiatief.

Meer informatie over Deventer Huisgenoten is te vinden op de website: www.deventerhuisgenoten.nl. U kunt ook altijd contact opnemen met Sophie Struik (projectleider), E: info@deventerhuisgenoten.nl, M: 06-3079 4605

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden