Foto:

Welverdiende ontspanning voor zieke Hayden en zijn gezin uit Deventer

Deventer - Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Hayden (9) uit Deventer. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor hem en zijn gezin een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Hayden heeft een zeldzame, erfelijke hersenziekte waardoor hij niet kan lopen, spierspanning ervaart en veel zorg nodig heeft. Om het gezin de ontspanning te geven die ze zo verdienen, krijgen ze een (opblaasbare) jacuzzi.

Danielle Nicodem, Medewerker Fondsenwerving en Evenementen bij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Hayden is een hele lieve, vrolijke en humoristische jongen. Hij heeft de progressieve aandoening Pelizaeus merzbacher. Hierdoor kan hij niet lopen, zit hij in een rolstoel en heeft hij veel last van spierspasme. Om even geen spanning te ervaren doet warm water wonderen en daarom hebben we voor hem en zijn gezin een (opblaasbare) jacuzzi aangevraagd bij de VriendenLoterij. Zo kunnen ze met het hele gezin even de zorgen vergeten en samen ontspannen. Als kers op de taart konden we Hayden óók verrassen met een nieuwe tablet. Zo kan hij weer volop muziek luisteren en dat is wat hij het liefste doet. Het is zo fijn dat we het gezin op deze manier iets kunnen ondersteunen!”

Hayden (9) is blij verrast: “Dit vind ik helemaal geweldig! Ik kan niet wachten tot ik samen met mijn ouders en grote zus kan genieten van het warme water!”

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden