Rolskiërs halverwege de 40 km tocht
Rolskiërs halverwege de 40 km tocht (Foto: ANneke de Koning)

Succesvolle rolski en cross-skate toertocht in de Stedendriehoek

Deventer - Jaarlijks organiseert DSC Nordic Sports de Salland Marathon, een toer waaraan skaters en rolskiërs uit heel Nederland kunnen meedoen.  Het bestuur heeft gewikt en gewogen en besloten om een Corona verantwoorde variant te organiseren, de Steden Driehoek Toer.

Afgelopen zondag vertrok een gemengd veld van 24 deelnemers vanaf Kampeerboerderij Den Hoek in Wilp. Naast de eigen leden, waren er dit keer ook veel deelnemers van de rolski vereniging  Rottemeren.  Zelfs het buitenland was goed vertegenwoordigd met een Zweedse en twee Estlandse deelnemers.

Na de koffie en boterkoek  konden de rollers  starten, waarbij er keuze was tussen de 10, 15, 23, 30 of 40 kilometer. De toerders werd verzocht op gepaste afstand van elkaar te rollen en daar hield men zich keurig aan. In tegenstelling tot andere jaren,  waar iedere 15 km een verzorgingspost met vrijwilligers stond opgesteld, moesten de deelnemers dit jaar hun eigen drinken en energierepen meenemen. 

De 40 km tocht raakte de 3 steden Apeldoorn, Zuthen en Deventer net niet.  Alle deelnemers uit Rotterdam waren zeer te spreken over de mooie routes in een  afwisselende omgeving.

Ter afsluiting had Kampeerboerderij Den Hoek een  heerlijke kop groentesoep in de aanbieding, waar volop gebruik van werd gemaakt.

Ondanks de aangepaste vorm van de marathon ten opzichte van andere jaren, was het een geslaagd evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden