Foto:

Coronaproof tip voor de herfstvakantie: kunstroute Eilandje op Vogeleiland

Deventer - Juf Agnes Tielbeke en meester Elrik de Weert van Kindcentrum Kleurrijk uit Colmschate liepen afgelopen week met hun groep 6 de kunstroute Eilandje op het Deventer Vogeleiland. De kinderen kwamen zo op een speelse manier in aanraking met kunst en genoten na hun wandeling van warme chocomel op het terras. “De kinderen voelden zich alsof ze op schoolreisje waren.” vertelde juf Agnes enthousiast.

De wandeling, ontwikkeld door curator Eva Kleeman en beeldend kunstenaar Loes ten Anscher, gaat langs vijf nieuwe kunstwerken van kunstenaars Jeroen Diepenmaat, Jojanneke Dekens, Susanne Sørensen, Tamara Stoffers en Stefan Venbroek. De kunstwerken zijn geïnspireerd door het monumentale Vogeleiland. 

In een botaniseertrommel, ontworpen door Loes Ten Anscher, zitten vijf mysterieuze voorwerpen, gemaakt door de kunstenaars en een begeleidend essay van Eva Kleeman over de kunstenaars en hun kunstwerken.

Een aanrader voor families, gezinnen en andere avonturiers, die zo’n drie kwartier op expeditie willen: volg de vogelmuntjes!
Eilandje is t/m 15 november te bezoeken op het Deventer Vogeleiland, Stationsstraat 2. De botaniseertrommel is tegen betaling van € 2,95 op te halen bij VVV Deventer, Brink 89, openingstijden: 10-17 uur (ma & zo 11-16 uur)

Voor basisscholen: er is een begeleidende tekst voor basisscholen te downloaden via www.stichtingvogeleilanddeventer.nl/cultuur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden