Foto: Picasa

Halve marathon op ‘derde kerstdag’

Diepenveen - De Greenrun organiseert in Diepenveen een halve Marathon dit jaar. Maar of alles door gaat is natuurlijk nog onzeker, gezien de huidige coronaregels. 

Toch wil de Greenrun- organisatie er geruchtbaarheid aan deze loop geven, zodat de lange afstand lopers hiervoor kunnen gaan trainen. ,,Als de huidige situatie omtrent het coronavirus goed uitpakt, dus minder besmettingen, en wij over een aantal weken weer meer mogen is de kans groot dat de halve marathon door kan gaan. Wel hebben we enkele regels om alles goed te doen verlopen. Onze aanpak is dat er geen massastart is en de lopers zelf bepalen hoe laat ze willen gaan starten, maar wel tussen 10.00 en 12.00 uur. Verder moet een loper vergezeld worden door een fietser. Deze fietser heeft namelijk de route en kan de loper helpen met het oversteken van drukke punten en fietspaden. Per fietser mag je maximaal 4 lopers”, aldus de organisatie.

Ook is het mogelijk om deze afstand te gebruiken voor een run-bike-run. Dus met 2 lopers, de halve marathon, om de beurt lopen en fietsen

,,Momenteel zijn we druk bezig alles uit te werken en hopen de inschrijving in november te openen, wanneer we groen licht hebben omtrent de coronaregels. Dus beste lopers, reserveer vast de datum: zondag 27 december, 3e kerstdag. Dat de kilo’s die dag er af mogen vliegen.”

Voor meer informatie: www.greenrun.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden