<p>De &lsquo;Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles &ndash; 2021&rsquo; verschijnt in de derde week van november.</p>

De ‘Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles – 2021’ verschijnt in de derde week van november.

(Foto: )

Rood-gele kalender voor voetbalromantici

Deventer - Zelden zal het verlangen naar de voetbalromantiek van weleer zo sterk zijn aangewakkerd als in de huidige tijd van wedstrijden zonder publiek. Voor supporters die graag rood-gele voetbalnostalgie in huis halen (of misschien wel willen herbeleven) biedt Kick Uitgevers uitkomst. Op groot formaat (A2) verschijnt in de derde week van november de ‘Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles – 2021’.

Dertien iconische foto’s over de clubgeschiedenis – alle in prachtige kleuren – laten je als rood-gele supporter terugkeren naar de droomwereld van het voetbal. Bestel je de kalender vóór 28 oktober 2020? Dan wordt je naam in de kalender opgenomen onder de kop ‘Wij zijn Kowet’!

De kalender opent met een fascinerend beeld van fotograaf Dirk Willem Nijland. Terwijl Go Ahead en Volendam op 18 mei 1964 in een heerlijk voorjaarszonnetje het slot van de competitie afwerken, heeft Nijland een hoge positie gekozen aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Zo vangt hij een duel voor het Volendamse doel samen met een fraai overzichtsbeeld van de omgeving.

Een plaat verder poseren de antieke helden van 1917 als kampioenen van Nederland bij de brug over de IJssel. We zien verder de spelers na het succes in 1933 op hun rijwielen, hét cadeau voor de landstitel.

Vanaf 1962 is dr. Frantisek Fadrhonc de grote man bij Go Ahead. Hij leidt de ploeg naar de Eredivisie en poseert met zijn jongens in het clubhuis. In de kalender is te zien hoe Go Ahead en DWS in een vol Olympisch Stadion om de titel in de Eerste Divisie strijden. Aan de Vetkampstraat staan de supporters op veilingkisten, Wietse Veenstra is een heel belangrijke speler aan het eind van de jaren zestig, Fadrhonc en zijn assistent Leo Beenhakker volgen vanuit hun ‘schuttersputje’ de wedstrijd op enkelhoogte van de spelers die zij moeten coachen. Natuurlijk komen ook grote spelers van Go Ahead Eagles zoals Bert van Marwijk en all-time clubtopscorer Kees van Kooten voorbij.

De ‘Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles – 2021’ is voor € 24,95 te bestellen via www.kickuitgevers.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden