Foto:

Autoliefhebber Gerjo Kip uit Deventer geportretteerd in boek Man & Werkplaats

DEVENTER – Afgelopen week nam Gerjo Kip – op gepaste afstand - het exemplaar van het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap in ontvangst. Kip is hierin met nog 29 andere mannen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

Afgelopen jaar is fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen (Groningen) het hele land doorgereden met zijn busje op zoek naar mannen en hun werkplaats. Van een garage vol keurig gesorteerd gereedschap, een verstopte schuur met een gepoetste Oldtimer tot een zelfgebouwd vliegtuig in een loods. Al jaren hebben werkplaatsen en het verhaal erachter Kalkhoven in zijn greep. Hij kwam in contact met techneut Gerjo Kip die een goed uitgeruste schuur achter zijn huis in Deventer heeft. Na een volle dag werken loopt Kip zijn werkplaats in, en gaat hij sleutelen aan zijn 2CV (ook wel bekend als ‘Lelijke Eend’), Burton of Spartamet.

Kip “ Als jochie van twaalf sleutelde ik al aan de auto’s van mijn vader, allemaal Citroëns. Mijn eerste eigen auto was een 2CV. Daarna heb ik altijd alleen maar Citroëns gereden, maar de liefde voor de 2CV is altijd gebleven. Na de technische opleiding en gewerkt te hebben als ingenieur bij Burton Car Company, besloot ik al snel om in de avonduren zelf een Burton te bouwen. Je kunt de auto kant-en-klaar kopen, maar dat vind ik niets. Zelf bouwen daar zit juist de lol in!“

Het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap is verkrijgbaar in de (online)boekhandel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden