Deventer Doet en gemeente houden webinar ‘vrijwilligerswerk tijdens coronatijd’

Deventer - Nu de tweede coronagolf een feit is buigen veel vrijwilligersorganisaties zich over wat de gevolgen van de aangescherpte maatregelen zijn. Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er vanuit gemeente Deventer voor (vrijwilligers)organisaties en verenigingen die door corona in de financiële problemen zijn geraakt? 

Welke ondersteuning is er voor mensen die dreigen te vereenzamen? Wat kunnen vrijwilligers doen tijdens de tweede coronagolf? Om hier antwoorden op te krijgen en te leren van elkaars ervaringen organiseert Deventer Doet, in samenwerking met gemeente Deventer, een webinar. Het webinar is op donderdag 29 oktober van 15.00 tot 16.30 uur.

In het webinar komt het beleid van de gemeente aan bod en delen vier organisaties uit verschillende sectoren hun ervaringen, knelpunten, goede tips en succesverhalen. Deventer Doet laat zien welke mogelijkheden er zijn voor ondersteuning bij digitale ontmoetingen, maar ook bij financiële, bestuurlijke of organisatorische vraagstukken. Aanwezige luisteraars kunnen vragen stellen tijdens het gesprek vragen stellen aan de sprekers. Directeur Rob de Jong van Deventer Doet legt uit: ‘Met dit webinar ondersteunen we vrijwilligersorganisaties. Door informatie te bundelen en te leren van elkaars ervaringen hoeven we niet allemaal het wiel zelf uit te vinden. Samen staan we sterk.’

Sprekers op het webinar zijn: wethouder Rob de Geest en programmamanager Remco Greven van de gemeente Deventer, Robert Berends van Sportclub Deventer, Kelly Hammer van het Burgerweeshuis, Oguzhan Akdemir van de Centrum Moskee en Catrien den Exter van den Brink van de Raambuurtvereniging.

Webinar volgenGeïnteresseerden kunnen het webinar volgen door zich op te geven via https://www.deventerdoet.nl/o/Deventer-Doet/forms/394 of via michiel@deventerdoet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden