<p>Kinderkoor De Torenvalkjes beleeft veel plezier met elkaar.&nbsp;</p>

Kinderkoor De Torenvalkjes beleeft veel plezier met elkaar. 

(Foto: Pr)

Torenvalkjes zingen als nachtegaaltjes

Deventer - Kinderkoor De Torenvalkjes heeft een cd opgenomen en deze presenteren ze zondag 1 november in de Lebuïnuskerk.

Door Gerreke van den Bosch

Dat is ook het moment dat de verkoop start. “De opbrengst van de cd gaat naar stichting ‘De Vrolijkheid’ die kinderen in AZC’s steunt met zang, dans en toneel”, vertelt Kirstin Gramlich die het koor dirigeert.

Koorlid Toby Scheres(9) haalt trots de cd uit zijn zak. “Ik heb ‘m nog niet gehoord. We zijn in maart begonnen met de opnames maar moesten door Corona heel lang wachten voor we verder konden. Net voor de zomervakantie hebben we de rest opgenomen. Het was niet niks!” zucht hij uit de grond van zijn hart.

Kirstin glimlacht als ze verduidelijkt. “Soms moest een liedje vijf keer overgedaan worden. Dan waren er geluiden te horen op de achtergrond, had iemand de verkeerde toon te pakken of stond er een papa voor de deur te bellen.”

Goed doel

In totaal zijn er honderd cd’s gemaakt. “Het idee van een CD komt van de kinderen zelf. Ze wilden liedjes opnemen om anderen kinderen te helpen. Samen met ouders werd een goed doel uitgezocht. We gaan van de opbrengst iets leuks doen, de rest gaat naar ‘De Vrolijkheid’. Wij vinden het belangrijk dat kinderen die niet makkelijk toegang hebben tot muziekonderwijs ‘plezier’ beleven aan de cd. Van het geld kunnen zijn namelijk muzieklessen krijgen.”
Toby zingt ongeveer drie jaar bij de Torenvalkjes. “Mij leek het gewoon leuk om in een koor te zingen. Mijn opa en neven zingen ook. Soms doe ik een Solo met een vriendje maar meestal zingen we op dezelfde toon. Als de volwassenen meedoen, is het iets anders.”

Mix

Het koor telt veertien nachtegaaltjes: tien meisjes en vier jongens. De jongste is vijf jaar. Het repertoire is een mix van oude kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en klassiekers als ‘Gloria a Dios’ allemaal opgenomen in de Lebuïnuskerk. “We hebben een hele leuke groep en de kinderen hebben onderling een goede band met elkaar. Ze zijn allemaal dol op zingen en muzikaal.”
Toby: “We oefenen altijd op vrijdagmiddag om half 5. We hebben gewone kleren aan. Alleen als we optreden dragen we speciale kleding.”

Presentatie

We hoopten op veel bezoekers tijdens de presentatie maar er mogen maar dertig mensen aanwezig zijn. Gelukkig kunnen ze de presentatie meebeleven via de livestream. Het begint om 10 uur. De CD getiteld ‘De Allerleukste Liedjes van de Torenvalkjes’ kan worden besteld via de site van de kerk. Daar staat ook een liedje van de Torenvalkjes dat beluisterd kan worden

Ben je tussen 6 jaar en 10 jaar en heb je ook zin in zingen met de Torenvalkjes?
Mail dan naar: kirstin.gramlich@lebuinuskerk.nl.

https://lebuinuskerk.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden