Foto:

Marlene Dietrich op het toneel in MIMIK

Deventer - Op zaterdag 31 oktober staat het duo Waal en Wind met de theatervoorstelling Mama Marlene in MIMIK. Een voorstelling over Marlene Dietrich, haar dochter en de mythe der moeders. 

In de voorstelling doen twee actrices auditie voor de rol van hun leven: Marlene Dietrich: Ubervrouw, femme fatale, oermoeder, wereldverbeteraar én feministisch boegbeeld. Was ze alleskunner of gewoon erg goed in het creëren van haar eigen mythe? En wat denkt haar dochter Maria Riva ervan?

In de kleedkamer van de actrices kapen zij het begrip locker room talk. Ze buigen zich over moeder- en dochterschap en de vraag hoe je de keuzes die je maakt met elkaar verenigt. Welke mythes zijn nog de moeite waard om in stand te houden?

“Een lekkere, vlot getimede opmaat tot wat zich ontrolt als een mooi verzorgd geheel: kostuums met fijne glamourtrekjes, goed lichtontwerp, en deze twee actrices die het levensverhaal van diva Dietrich soepel koppelen aan dat van henzelf als vrouw met kind die haar vak serieus neemt in tijden van #MeToo.” - De Volkskrant

De laatste kaarten zijn te koop via de website: www.mimik.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden