November is Kookboekenmaand in de Bibliotheek Deventer

Deventer - De hele maand november is het in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer Kookboekenmaand. Op de presentatietafels van de bibliotheek vind je de beste kookboeken en iedereen is welkom om zijn favoriete recept achter te laten op de daarvoor bestemde kaartjes. Daarnaast organiseert de bibliotheek leuke activiteiten rond lekker eten en kookboeken. 

Of je nu gek bent van de Noord-Europese of de Aziatische keuken en of je nu houdt van vlees, vis of vega(n) eten, deze maand kom je in de bibliotheek zeker aan je trekken.

Wil je meer weten over gezond en lekker eten? Sportdiëtist Lieke Dommerholt van wielerploeg Team Sunweb geeft op 18 november een presentatie ‘Van voeding voor topsporters naar praktische adviezen voor thuis’. Op 28 november houdt Estella Franssen van het Duurzaamheidscentrum Deventer een lezing over duurzaam omgaan met voedsel. Ben je nieuwsgierig naar hoe andere culturen hun eten bereiden? Vraag het aan de internationale vrouwengroep ‘Vrouwen voor elkaar’, eveneens op 28 november in de bibliotheek. Ze hebben allerlei creaties meegenomen die je kunt proeven.

Ook kinderen kunnen aan de slag, bijvoorbeeld een keukenschort bedrukken, of een workshop Griezelkoken naar een recept van Roald Dahl. Daarnaast is er een voorleesochtend en worden er in de Huiskamerbioscoop leuke films gedraaid.

Alle activiteiten worden coronaproof georganiseerd. Meer informatie over de Kookboekenmaand en alle activiteiten vind je op: www.bibliotheekdeventer.nl/kookboeken.

De Bibliotheek Deventer ‘verlengt’ met de Kookboekenmaand de landelijke Kookboekenweek van 6 tot en met 15 november.

Wedstrijd: wie heeft er volgens jou echt een kookboek nodig?

In de Kookboekenmaand organiseert de Bibliotheek Deventer ook een wedstrijd ‘Wie heeft er volgens jou echt een kookboek nodig?’ Wie in je omgeving maakt alleen misbaksels of smakeloze pastaschotels? Laat het de bibliotheek weten! Nomineer je moeder, vader, oma, huisgenoot of partner en geef aan waarom hij of zij echt een kookboek nodig heeft. Een jury onder leiding van een Deventer topkok zal op zaterdag 28 november de 3 leukste en meest originele nominaties belonen met een bijzonder kookboek.

Stuur je nominatie in een verhaal, gedicht, lied, filmpje of in een andere vorm naar winnen@bibliotheekdeventer.nl. Nomineren kan tot en met zondag 22 november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden