<p>Het album is verkrijgbaar op vinyl en CD via de webshop van de band (www.blackmonsoon.nl), Spotify, Deezer, iTunes en Bandcamp.<br><br></p>

Het album is verkrijgbaar op vinyl en CD via de webshop van de band (www.blackmonsoon.nl), Spotify, Deezer, iTunes en Bandcamp.

(Foto: )

Single als aankondiger van debuutalbum Black Monsoon

Deventer -  Grunge-trio Black Monsoon brengt op 27 november zijn langverwachte debuutplaat Pantomime uit. De band geeft met de release van de gelijknamige single op 13 november alvast een stevig voorproefje van het album.

Eind 2019 nam de band twee losse singles op die door media in binnen- en buitenland enthousiast omschreven werden met referenties naar een mix van The Stooges, Sonic Youth en nineties grunge. In de hectiek van de corona-pandemie zag de band kans om in samenwerking met producer Jan Schenk een volwaardige langspeler op te nemen in de Schenk studio te Amsterdam. Ondanks de afgelasting van de uitverkochte release-show op 27 november vanwege verstrengde corona-maatregelen, zal de lancering van het album onverminderd doorgaan.


Na het uitbrengen van hun eerste EP in 2018 stortte het drietal zich vol op hun intensieve live shows. Vorig jaar tourde Black Monsoon nog mee met de Popronde door Nederland, deden ze meerdere shows in Duitsland en organiseerden ze een UK-tour langs de zuidkust van Engeland. In 2020 werd de wereld hectischer, de tour-agenda werd overhoop gegooid. Zangeres Jacky Kwast verklaart: “Een erg vreemde tijd, waarin het soms lijkt of we ons leven als marionetten laten leiden”. Het drietal ging vanaf maart niet bij de pakken neer zitten en begon keihard aan nieuwe songs te werken. In de verlatenheid op een boerderij op het platteland van Wilp ontstonden de songs voor ‘Pantomime’. “We hebben in vier maanden tijd praktisch een heel album geschreven en dat vervolgens in een week tijd opgenomen”, aldus zanger/gitarist Teun. De band is trots op het resultaat. “De songs zijn volwassener, muzikaler en we gebruiken meer koortjes dan voorheen”, zegt drummer Marjolijn Dokter.


De eerste single, Pantomime, waar het album naar vernoemd is, wordt uitgebracht op vrijdag 13 november. De single wordt ondersteund door een videoclip, die geheel in quarantaine is gemaakt door de band zelf. Zangeres/gitartiste Jacky Kwast: ”We wilden op een creatieve manier omgaan met de nieuwe situatie, dus we hebben onze huiskamers omgebouwd tot videoclip-set en alles zelf opgenomen.”
De band heeft een alternatief gevonden voor de afgelaste albumrelease-show in Burgerweeshuis: een uitgebreide live-videotour. De band gaat met de elf songs van het album op tour langs elf verrassende locaties, en zal vanaf elke locatie een live-video van een track opnemen. Die opnames worden deze winter stuk voor stuk via social media en de website gepresenteerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden