Hedy Tjin maakt mural over De Hanze


Mural aan mr. de boerlaan
Mural aan mr. de boerlaan (Foto: Egbert Scheffer)

Hedy Tjin maakt mural over De Hanze

Deventer - Van vrijdag 6 november tot en met maandag 9 november 2020 heeft kunstenaar Hedy Tjin op het braakliggende terrein op de hoek van de Mr. De Boerlaan en Industrieweg een nieuwe kleurrijke mural gemaakt. Ze heeft gewerkt bij deze muurschildering met het thema “De Hanze” een van de vensters uit de Canon van Nederland. Welke is terug vinden op: www.canonvannederland.nl/nl/hanze.

Aanleiding voor het project is om jongeren bekend te maken met de geschiedenis uit Canon van Nederland die een bron van herkenbare levenslessen vormt. Mede door deze levenslessen via empowerments-statements persoonlijk relevant te maken voor hun huidige leven en toekomst. Een leuze waarmee jongeren zichzelf kunnen identificeren en die ze doen inzien dat zij zelf de regie hebben over hun toekomst. De lessen uit het verleden worden wake up calls voor het heden.

Naast Deventer is er in opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum in Amsterdam, Groningen en Nijmegen een mural gemaakt, op basis van een venster uit de Canon van Nederland. Het kunstwerk in Deventer zal in ieder geval zolang de muur blijft staan en het braakliggende terrein onbebouwd blijft te bewonderen zijn.

Hedy Tjin is illustrator en grafisch ontwerper. Naast een fascinatie voor patronen en designs is ook de invloed van culturele en etnische onderwerpen aanwezig in haar werk. Tjin heeft geruime tijd doorgebracht in Suriname, het geboorteland van haar vader. Sindsdien is haar werk veel kleurrijker geworden. Naast haar vrij werk maakt ze illustraties voor onder meer Het Parool, Trouw, de VPRO-gids, Viva, en het Surinaamse blad Parbode.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden