Foto:
aangeboden door heteffectievewerken.nl

Thuiswerken is als fietsen; je moet weten dat je moet trappen

Het klinkt zo eenvoudig; allemaal thuiswerken. Maar hoe dan? Het gaat om meer dan thuis je laptop open klappen. Er zitten voordelen aan, maar toch ook meer nadelen dan je misschien ooit gedacht had. Ook een dagje thuiswerken is anders dan elke dag. Heb je al bedacht waarom er meer mensen stress hebben, rugklachten en waarom burn-out op de loer ligt?

Je hebt veel geleerd in je opleiding, maar thuiswerken zat er waarschijnlijk niet bij. Niet raar dus als het niet vanzelf goed gaat. Niet alleen is het thuis lastiger focus te houden maar ook hoor je bijvoorbeeld telefoongesprekken van een collega niet waardoor je informatie mist. En even snel sparren is ook niet bij. En hoe hou je thuis werk en privé gescheiden? 

Inzichten

Het goede nieuws is dat je alles kunt leren, dus ook thuiswerken. Weten waar de schoen wringt, is weten waar de oplossingen liggen. Als niemand je vertelt dat je moet trappen als je gaat fietsen, zul je niet vooruit komen en omvallen. Als je zonder training gaat sporten, krijg je blessures. Zo ook met thuiswerken. Weten wat je wel of niet moet doen en waar je op kunt letten, zorgt er voor dat je thuis de focus kunt houden en kunt gaan genieten van de voordelen in plaats van last te hebben van alle nadelen. 

Thuiswerken kun je leren door een training thuiswerken. Dat kan gewoon online en kan afgestemd worden op jullie team. Je leert in de cursus welke dagstructuur voor jou werkt en welke niet. Welke elementen echt verschil maken en wat de energiegevers in jouw werkdag zijn. Je maakt kennis met je energielekken en krijgt de skills om de lekken te dichten. Maar ook hoe je vanuit huis de spontane energiemomenten kunt creëren die op kantoor vanzelf gaan. En natuurlijk hoe je de verschillende rollen in werk en privé combineert. De cursus is gericht op een praktische manier van ondersteunen waarbij ook wordt ingegaan op time management zodat je jouw tijd (en die van je baas) beter en efficiënter kunt gebruiken. Zo krijg je meer grip op ontspanning in je werk en leer je hoe je de werkdag goed af kunt sluiten. 

Tijd managen is belangrijk

Tijd is geld; maar tijd is ook altijd van iemand. Van je baas of van jou. Weet je beter je tijd te plannen, zorgt dat er voor dat je werkdag effectiever verloopt waardoor je minder van jou tijd kwijt bent. Kun je beter plannen in werk, kun je dat vanzelf ook in je eigen tijd. Zo hou je meer tijd over voor de leuke dingen voor je zelf of met je gezin. Een time management training is dus naast prettig voor je werk, zeker een goed cadeautje voor jezelf en een slimme investering. 

Met vallen en opstaan

Alles wat je leert, moet je ook oefenen. Fietsen, een nieuwe taal maar ook het thuiswerken. Daarom is het fijn dat je bij de online cursus thuiswerken 4 maanden follow-up krijgt zodat je vragen kunt stellen tijdens dat oefenen. Een fijn steuntje in de rug dus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden