Foto:
column Peter van den Boom

Ga naar buiten

In de Verenigde Staten loopt een president die de verkiezingen heeft verloren rondjes op de golfbaan, terwijl de coronapandemie in zijn land record na record breekt. Tussen twee holes twittert hij dat hij heeft gewonnen en dat er in alle staten waar hij minder stemmen heeft gekregen dan zijn rivaal gefraudeerd is. Brrr..

In ons land wil het virus ook nog niet echt opzouten. De bevrijdende vaccins zijn nog niet beschikbaar. Musea en theaters zijn dicht en de horeca zit weer eens stevig op slot. Saai…
De klimaatverandering voltrekt zich razendsnel. Bijna wekelijks worden er temperatuurrecords gebroken en de winterjas blijft deze herfst de meeste dagen werkeloos aan de kapstok achter. Verwarrend..

Het is pas half november en je zou voor veel minder in een herfstdip raken. Hoe kom je daar vanaf voordat de winterdepressie gaat toeslaan en je ook overdag humeurig onder de wol doet kruipen? Tijd om in actie te komen, dus. Naar buiten, iedereen moet eruit. Wandelschoenen aan, regenjack mee en de bossen in. Half Nederland is inmiddels al in de wandelmodus geplooid en daar is niets mis mee, integendeel. Oké, op sommige parkeerplaatsen kan het iets te druk zijn maar loop 500 meter verder en je ziet of hoort niemand meer.

Verstand op nul, banjer lekker door plas en blad, geniet van de laatste mooie herfstkleuren en adem vooral diep in en uit. Na een tijdje tussen het groen voel je de stress langzaam uit je lijf trekken. Zen….Een uurtje doorbrengen in een natuurgebied of park en je voelt je als herboren.

Gewoon twee keer in de week doen, ik kan het iedereen aanbevelen. Het kost niks en je kunt veel beter tegen het dagelijkse bombardement van fake en echt nieuws. En dat is nodig, de winter is immers nog lang…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden