<p>Luuk Brouwers viert in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda (6-0 zege) het doelpunt dat hij voor Go Ahead Eagles op het scorebord heeft gezet. &#39;Ik voel me thuis in Deventer.&#39; (Foto: Erik Pasman)</p>

Luuk Brouwers viert in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda (6-0 zege) het doelpunt dat hij voor Go Ahead Eagles op het scorebord heeft gezet. 'Ik voel me thuis in Deventer.' (Foto: Erik Pasman)

(Foto: Erik Pasman)

Luuk Brouwers: ‘Voetballen zonder supporters is een groot gemis’

Deventer - Luuk Brouwers is bezig aan zijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles. De 22-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van FC Den Bosch en voelt zich erg thuis in Deventer. Spelen in een volle Adelaarshorst heeft Brouwers als speler van Go Ahead Eagles echter nog nooit meegemaakt.

Door: Bas Gotink

Aan de hand van drie vragen kijkt Luuk Brouwers terug op zijn eerste maanden bij Go Ahead Eagles.


Luuk, hoe is het om in Deventer te wonen?
“Sinds de zomer heb ik een appartementje in Deventer en ik voel me hier erg thuis. Toen alle horeca nog open was, was ik vaak in de stad te vinden en zocht ik wel eens een lekker restaurantje op. Met het team deden we dat ook wel eens! Nu dat voorlopig allemaal niet meer kan, ga ik meestal op een vrije dag gewoon eventjes de stad in of even wandelen langs de IJssel. Erg ontspannend! Ik word op straat nog niet heel vaak herkend, maar misschien komt dat ook wel omdat we in De Adelaarshorst de afgelopen maanden helaas zonder publiek moesten spelen. Dan heb je als supporter toch nét iets minder connectie met het team, kan ik me zo voorstellen.”


Hoe ervaar je dat, voetballen zonder supporters?
“Het is een ongelofelijk gemis, het voetballen zonder supporters. In het begin was ikzelf echt nog zoekende in een leeg stadion. Het leken wel oefenpotjes, daar was de sfeer ook echt naar. Ik voelde me totaal geen profvoetballer en dat was wel een pijnlijke constatering. Maar hoe vreemd de situatie ook is, je begint eraan te wennen. Zeker op de momenten dat het wedstrijdverloop minder was dan verwacht, hadden wij als team de supporters goed kunnen gebruiken. Natuurlijk hadden we dan soms gemopper gehoord op de tribune en dat zou ook helemaal terecht zijn geweest. Maar supporters, en vooral die van ons, kunnen je nét dat kleine beetje extra energie geven dat je nodig hebt om een overwinning over de streep te trekken. Hopelijk zijn ze snel weer welkom.”

Hoe kijk je naar de ontwikkeling van het team?
“Het is duidelijk dat de basis van het team prima is. De verdediging staat goed en opbouwend is het zeker niet slecht. Het is nu zoeken naar diepgang in ons spel, iets wat we de laatste wedstrijden hebben geprobeerd met Antoine Rabillard op de flanken. We hebben gewoon erg veel spelers die in de bal spelen en dat heb je ook nodig. Maar het is ook fijn om diepgaande jongens als Rabillard en Frank Ross te hebben. Frank maakt acties en heeft gewoon overal schijt aan, om het plat uit de drukken. Ik bedoel te zeggen: zelfs als zijn eerste negen acties mislukken, dan blijft hij de tiende keer gewoon zijn tegenstander opzoeken om zo dat ene moment te pakken. Ik houd van dat soort spelers!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden