<p>De bomen die vanwege de veiligheid gekapt moeten worden zijn gemarkeerd. </p>

De bomen die vanwege de veiligheid gekapt moeten worden zijn gemarkeerd.

(Foto: )

Snoeien en kappen in Park Braband en Douwelerkolk

Deventer - Inspectie van twee bosrijke parken laat zien dat er achterstallig onderhoud is dat aangepakt moet worden. Onder andere door de stormen van de afgelopen jaren zijn er veel takken dood en veel bomen aangetast waardoor de veiligheid in het geding is. Snoeien maakt de boom gezond en door uitdunning krijgen bomen die blijven meer ruimte en worden groter en sterker.

Laanbomen en bomen in parken worden met regelmaat gecontroleerd maar grote groepen bomen in bosparken en –plantsoenen sinds een aantal jaar niet meer. Park Braband en Douwelerkolk blijken daardoor achterstallig onderhoud te hebben opgelopen.

Binnenkort start hier de snoei van dode takken en het kappen van gevaarlijke bomen en het uitdunnen van bosschages. Ook worden sommige bomen ‘op stam gezet’. Dan wordt tot de stam teruggesnoeid en blijft de boomstam beschikbaar voor dieren en insecten zoals bijvoorbeeld vleermuizen.

De bomen die vanwege de veiligheid gekapt moeten worden zijn gemarkeerd. In de gebieden worden ook flyers opgehangen om bezoekers te informeren over de werkzaamheden. De werkgroep Rielerenk Douwelerkolk en de Bomenstichting zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden