Het Kindcentrum Rivierenwijk heeft ruimtegebrek om alle kinderen voor de basisschool en kinderopvang een plek te geven.
Het Kindcentrum Rivierenwijk heeft ruimtegebrek om alle kinderen voor de basisschool en kinderopvang een plek te geven. (Foto: )

Kindcentrum Rivierenwijk krijgt er twee lokalen bij

Deventer - Het Kindcentrum Rivierenwijk is populair en heeft ruimtegebrek om alle kinderen voor de basisschool en kinderopvang een plek te geven. Omdat het aantal kinderen in de Rivierenwijk voorlopig blijft groeien, worden twee lokalen bijgebouwd.

Wethouder Frits Rorink: “De rivierenwijk heeft een prachtige en populaire school. Met deze uitbreiding heeft het Kindcentrum voldoende ruimte om de kinderen in de eigen wijk naar school te laten gaan.”

De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen. Doordat er minder kinderen zijn in Deventer, staan veel lokalen leeg. Om verantwoord met geld om te gaan, kijkt de gemeente altijd eerst of een school met ruimtegebrek ook elders lokalen kan gebruiken. Dat wil de gemeente hier niet want dan moeten kinderen naar een andere wijk.

Het college heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college om de kosten, ongeveer € 6,5 ton, te dekken uit de algemene middelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden