[aangeboden door Preuter Installatietechniek] Is uw CV-ketel klaar om u warm te houden deze winter?


Foto:
aangeboden door Preuter Installatietechniek

Is uw CV-ketel klaar om u warm te houden deze winter?

U ziet uw CV-ketel waarschijnlijk maar zelden. Toch is het essentieel dat uw ketel goed en veilig functioneert. Zeker met de koude wintermaanden op komst. Maanden waarin de CV hard moet werken om het thuis comfortabel te maken. De verwarmingsspecialisten van Preuter Installatiebedrijf Deventer zetten de belangrijkste tips op een rij.

Weet u wanneer uw CV-ketel voor het laatst onderhoud heeft gehad? Is het antwoord ‘nee’, dan is het verstandig om hier verandering in te brengen. Periodiek laten controleren en onderhouden van de ketel is om meerdere redenen belangrijk.

Goed voor uw portemonnee

Een goed werkende CV-ketel verbruikt namelijk tot wel 10% minder energie. Dit voordeel ziet u terug in een lagere energierekening, omdat de ketel minder gas verbruikt en schoner brandt. U draagt zo bovendien automatisch bij aan een meer duurzame wereld waarin fossiele grondstoffen schaars zijn.

Storingen

Het verwaarlozen van onderhoud aan uw CV-ketel verhoogt de kans op storingen. Dan kan het zomaar zijn dat u letterlijk in de kou komt te zitten en er ook geen warm water uit de kraan komt.

Tijdens het gebruik ontstaat vuil binnenin de ketel. Deze vervuiling voor versnelde slijtage en hoge belasting van de verschillende onderdelen in de ketel, tenzij u dit regelmatig onderhoudt. Hierdoor gaan onderdelen sneller kapot en dat jaagt u onnodig op kosten.

Veiligheid waarborgen

Een lange periode zonder onderhoud aan uw ketel kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Het vuil in de CV-ketel kan in de brand vliegen, ook neemt de kans op lekkage van het dodelijke koolmonoxide gas toe.

Voor de veiligheid van u en uw gezin is het daarom absoluut aan te raden om uw CV-ketel regelmatig te laten controleren en reinigen door een gecertificeerd CV-specialist zoals Preuter Installatietechniek.

Wat te doen bij storing?

De belangrijkste handeling in het geval van een storing aan uw CV-ketel is het noteren van de foutcode die op het display staat vermeld. Deze code vormt de basis voor de CV-monteur bij het opsporen van het probleem. Als tussenoplossing kunt u de ketel nog een keer resetten. De meest simpele methode is om de stekker eruit te trekken en deze na een 10-tal seconden weer in het stopcontact te steken. In sommige gevallen is dit de oplossing, maar in de meeste gevallen keert de storing terug. In dat geval is het tijd om een afspraak te maken met de CV-monteur.

Kies voor periodiek onderhoud

Er bestaat een eenvoudige oplossing om te voorkomen dat u deze winter in de kou komt te zitten: een CV-onderhoudsabonnement bij Preuter Installatietechniek. Tegen een klein maandbedrag regelt u voor eens en altijd het onderhoud aan uw CV. Dit betekent nooit meer voorrijkosten of kosten voor arbeidsloon. Bij periodiek onderhoud, wordt u gebeld voor een afspraak. Bij acute storingen kunt u altijd terecht bij de 24-uursservice. Alle details over onderhoud, service en storingen aan CV-ketels vindt u op de website van Preuter Installatietechniek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden