[aangeboden door Spinwood] Spinwood banken populair in nieuwbouw wijken


Foto:
aangeboden door Spinwood

Spinwood banken populair in nieuwbouw wijken

Er zijn veel voordelen aan wonen in een nieuwbouwwijk. In een nieuwbouwwoning is alles fris en nieuw, de isolatie voldoet aan de nieuwste eisen en de indeling van de woning is vaak prettig en modern. Een nadeel van nieuwbouwwijken is echter dat de huizen aan de straatkant vaak slechts een kleine voortuin hebben. Soms ontbreekt de voortuin zelfs helemaal. Zo blijft er meer ruimte over voor de woning en achtertuin. Het nadeel is alleen dat het moeilijk wordt om vóór je woning lekker te kunnen zitten.

Beperkingen vanuit de gemeente

Een ander probleem voor bewoners van nieuwbouwwijken in grote steden is dat de gemeente vaak als regel heeft dat je alleen gebruik mag maken van een de ruimte binnen een halve meter voor je huis. Dat laat niet heel veel ruimte over voor tuinmeubels. Toch hebben veel mensen behoefte aan ruimte vóór hun woning die zij kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat op bepaalde momenten van de dag juist hier de zon schijnt of om te profiteren van de gezelligheid die de straatkant toch meer biedt dan de achterkant van het huis. Wat is er immers fijner dan voor je huis op een stoeltje zitten met een kopje koffie om alles lekker in je op te nemen? Helaas is het voor bewoners van nieuwbouwwijken dus niet altijd mogelijk om lekker in de ‘voortuin’ te zitten. Als alternatief zie je vaak dat er dan maar stoelen van binnen naar buiten worden gesjouwd om toch maar even te kunnen zitten. Maar erg handig is dit natuurlijk niet, aangezien je die stoelen altijd ook weer terug naar binnen moet sjouwen.

Bank en picknicktafel in één: perfect voor de kleine voortuin

Gelukkig is er nu een elegantere en effectievere oplossing voor al die bewoners van nieuwbouwwijken met bescheiden voortuintjes die toch lekker voor hun huis willen zitten: de Spinwood bank. Wat er zo bijzonder is aan deze bank? Op het eerste gezicht lijkt het een normale tuinbank. Maar met één simpele handbeweging is deze tuinbank om te vormen tot een picknickbank waar je met het hele gezin aan kunt zitten. Als de bank is ingeklapt, voldoet hij aan de eisen van de gemeente: hij neemt namelijk slechts 40 centimeter in beslag en zit daarmee ruim binnen de marge. Een heerlijke plek om even plaats te nemen in je voortuin, hoe klein deze ook is. En als er opeens vrienden aanschuiven, klap je de bank gewoon uit. Er is plek voor iedereen! Na afloop van de gezelligheid, tover je de picknickbank gewoon weer om tot tuinbank. Zo maak je optimaal gebruik van een kleine ruimte.

Straat vol Spinwood banken

Geen wonder dat de Spinwood bank zo populair is in veel nieuwbouw wijken, waar men slechts kleine voortuinen heeft. Zo staan in de Houthavens, een nieuwbouwwijk in Amsterdam, maar liefst 9 Spinwood banken in dezelfde straat! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden