[aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl] Voorkom fietsdiefstal met deze handige tips!


Foto:
aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl

Voorkom fietsdiefstal met deze handige tips!

Fietsen heeft, in vergelijking met auto rijden of het openbaar vervoer, vele voordelen. Het is goedkoper, milieuvriendelijker, gezonder en goed voor de lijn. Maar het heeft ook een groot nadeel, want een fiets is een gemakkelijk doelwit voor dieven. Waarschijnlijk is elke fietser er wel eens mee is geconfronteerd: bij terugkomst staat de tweewieler niet meer waar hij werd achtergelaten. Heel frustrerend! Met onderstaande tips kun je het risico op diefstal zo veel mogelijk beperken. Eigenlijk draait het erom het een dief zo moeilijk mogelijk te maken, waardoor de diefstal veel langer duurt en meer risico oplevert. Hij zal in dat geval liever een gemakkelijker doelwit zoeken.

Tip 1: Zet je fiets op slot

Natuurlijk zet jouw tweewieler op slot. Maar met welk slot? Investeer in twee (ja twee!) verschillende, goede sloten met minstens ART-2 keurmerk. Met twee verschillende sloten maak je het ingewikkelder en duurt het langer om de sloten onklaar te maken. Zo is het combineren van een ringslot met een beugelslot een veel voorkomende oplossing tegen diefstal!

Tip 2: Kies een goede parkeerplek

Een beveiligde fietsenstalling is uiteraard de allerbeste optie. Helaas is dat niet overal voorhanden. Kies in dat geval een goede verlichte, open plek. Een plek waar een dief zou opvallen als hij met jouw sloten gaat rommelen.

Tip 3: Zet je tweewieler vast aan een onbeweegbaar object

Gebruik je kabel-, ketting- of beugelslot om je fiets, door het frame, aan een vast object op slot te zetten. Bijvoorbeeld om een lantaarnpaal of een bankje. Dan kan men je tweewieler in ieder geval niet zomaar optillen en meenemen, om later de sloten op een veilig plekje onklaar te maken.

Tip 4: Graveer en registreer je fiets

Graveer je postcode en huisnummer in het frame van je tweewieler. Noteer het framenummer, merk en model van je fiets en maak er een aantal foto’s van. Bewaar deze gegevens goed. Zo kun je altijd bewijzen dat het jouw tweewieler is. Zoals wanneer jouw fiets deel uitmaakt van in beslag genomen fietsen bij de politie of als hij op internet te koop wordt aangeboden.

Tip 5: Voor duurdere fietsen

E-bikes zijn tegenwoordig erg in trek bij dieven. Voor wat betreft het op slot zetten en parkeren werken voor een E-bike dezelfde tips als hierboven. Alleen kun je wat betreft de sloten beter kiezen voor sloten met ART-3 keurmerk. Daarnaast is het ook slim om een verzekering af te sluiten met een track & trace systeem. Mocht je fiets dan tóch gestolen worden, dan kun je hem snel opsporen via dat handige systeem.

Door bovenstaande tips te volgen, maak je jouw tweewieler onaantrekkelijk voor potentiële dieven. Een dief zal daardoor al snel ontmoedigd raken omdat het risico te groot is en liever op zoek gaan naar een object dat gemakkelijker te stelen is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden