Powerwandelen voor vijftigplussers

Powerwandelen voor vijftigplussers

Deventer - In Deventer start powerwandelen voor vijftigplussers in de lichtjes.

,,Langs de IJssel en in het oude centrum van Deventer. Genieten van de lichtjes in, over en langs de IJssel, de mooie feestversiering, kleurrijke etalages in de stad en dit gecombineerd met het bewegen"vertelt begeleider Jan Ackerstaff.

De corona richtlijnen van de overheid en sportbedrijf Deventer worden volledig nageleefd. Bij het ouder worden neemt de spiermassa af. Wie blijft bewegen traint balans, spierkracht en loopsnelheid. Beenspieren en heupspieren zijn nodig om jezelf staande te houden, maar ook om te kunnen zitten en weer op te staan. Bij het Powerwandelen komt dit allemaal aanbod.

Onderweg gebruikt de groep onder meer het gemeentemeubilair om oefeningen te doen (bijvoorbeeld,banken, trappen etc.). Powerwandelen zal in het begin even wennen zijn, maar als je de techniek beheerst ga je vanzelf ook sneller lopen. Is de techniek in orde dan wordt eerst gewerkt aan het verlengen van de loopafstand en pas als laatste wordt ook de snelheid langzaam opgevoerd.

Powerwandelen is voor meer dingen goed dan alleen je conditie. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je rompspieren worden verstevigd. Door de rechte houding, het stevige stappen, het flinke tempo voel je je krachtig en je krijgt meer zelfvertrouwen. Het is ook een leuke manier nieuwe mensen te ontmoeten. Het Powerwandelen is ook geschikt voor mensen met overgewicht of mensen die knie- of rugklachten hebben.

Voor wie: 50 plussers.

Waar: buurthuis W.S.V. De IJssel, Kersenstraat 2, Deventer.

Wanneer: elke woensdag van 19.30 uur - 20.30 uur. Bij droog weer buiten en bij regen of slecht weer binnen.

Kosten: eerste les is gratis. Een jaarabonnement 40 weken € 100,00 p.p.,een losse les € 4,00 per keer en deelnemers met een smalle beurs betalen € 2,50 per keer.

Meer informatie: Zie www.wsvdeijssel. com of bel Jan Ackerstaff en/of Harry Visser, ze zijn te bereiken op telefoonnummer 06-21201185 / 06-21642107.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden