Week van het Microkrediet 2020

Week van het Microkrediet 2020

Deventer - Grootste tentoonstelling van Nederland over microkrediet ook in Lebuinus Kerk

In heel Nederland zijn portretten van microkrediet-ondernemers te zien tijdens Week van het Microkrediet

Op 30 november start de grootste fototentoonstelling over microkrediet. Iedereen kan meedoen door de gratis poster met portretten van microkrediet-ondernemers voor het raam te hangen en zo de kracht van microkrediet ten toon te stellen. Op bijna 1500 locaties in heel Nederland zijn de portretten al te bewonderen tijdens de Week van het Microkrediet. De Lebuinuskerk is een van de verschillende locaties in Deventer waar de tentoonstelling is te zien.

De tentoonstelling is de start van de jaarlijkse Week van het Microkrediet. “Door juist nu solidair te zijn met kleine ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika dragen we samen bij aan een betere wereld voor iedereen,” licht Eric Holterhues, directeur van initiatiefnemer Oikocredit Nederland, toe. “De posters van microkrediet-ondernemers laten zien wat de kracht is van microkrediet en de impact op de levens van miljoenen mensen wereldwijd.”

De Week van het Microkrediet

De Week van het Microkrediet is van maandag 30 november tot en met zondag 6 december. Ook langs wandelroutes door heel Nederland en online met #wvhm zijn de portretten van microkrediet-ondernemers te zien. Op donderdag 3 december om 20.00 organiseert de Diaconie van de Protestantse Gemeente Deventer met Oikocredit Nederland een speciaal webinar over microkrediet in tijden van Corona en ook verschijnt een nieuwe podcast over microkrediet.

Men kan zich aanmelden voor het webinar via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-oikocredit-micro-kredieten-in-tijden-van-corona-129446284321 Kijk voor het programma en waar de tentoonstelling in Deventer en de rest van Nederland te zien is op www.weekvanhetmicrokrediet.nl

De week van het Microkrediet is een initiatief van Oikocredit Nederland. Oikocredit investeert al 45 jaar in microkrediet. Kleine leningen aan mensen in meer dan 60 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Daarmee kunnen zij zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Particulieren en organisaties in Nederland kunnen beleggen in microkrediet-ondernemers via het Oikocredit Nederland Fonds. www.oikocredit.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden