Wilhelminabrug en Veentunnel kleuren oranje op Orange Day


Foto: Leentje Bouwman

Wilhelminabrug en Veentunnel kleuren oranje op Orange Day

Deventer - De gemeente Deventer zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich ook dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurden op 25 november de Wilhelminabrug en de Veentunnel oranje.

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes

Het thema van Orange the World in Nederland is dit jaar “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”. Nu meldt slechts 10% van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie. De gemeente wil helpen het taboe op melden weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. Dit is extra belangrijk door de coronacrisis, berichten van toename van geweld achter de voordeur en cybergeweld nemen toe in de hele wereld.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden