De 30-dagen-Ontmoetingschallenge: het geluk zit in kleine dingen

De 30-dagen-Ontmoetingschallenge: het geluk zit in kleine dingen

Apeldoorn - In november is de Stimenz-30-dagen-Ontmoetingschallenge gestart. Een succes in deze donkere maanden waarin iedereen meer binnen is en mensen zich soms eenzaam voelen. De deelnemers ontvingen in de maand november om de dag een opdracht via de mail of via de post. De opdrachten gingen over bijvoorbeeld contact leggen met anderen of over goed voor jezelf zorgen.?De challenge voor november is bijna afgelopen, er doen 60 mensen mee. Daarnaast hebben ook enkele Apeldoornse zorgorganisaties de challenge ingezet als activiteit voor hun bewoners.

Stimenz kreeg veel positieve reacties van de deelnemers aan de ontmoetingschallenge. Twee deelnemers vertelden het volgende. “De opdrachten laten mij ervaren wat ik eigenlijk al een beetje wist en mensen om mij heen wel eens zeggen; namelijk dat een beetje plezier, je goed voelen en wat kleur en glans in je leven, niet zozeer zit in hele grote dingen en acties, maar juist in de kleine dingen. En die kosten wat inzet ja, maar helemaal niet zo veel. En die kleine dingen geven dan weliswaar kleine mooie momentjes op, maar opgeteld zorgen ze voor wat meer kleur en glans. En dat is uiteindelijk het mooiste geschenk.”

“Afgelopen week heb ik het gestart in de klas, niet wachten tot morgen als je het vandaag kunt doen. De challenge was het startsein. Ik wilde er al wat mee doen maar stelde het steeds uit. De kinderen in mijn groep heb ik allemaal een eigen boekje gegeven. En daar laat ik ze opdrachten in opschrijven zoals deze: wat was fijn vandaag? Waar ben je goed in? Wat wil je nog graag leren? Wat is je lievelings....? Van alles wat ze later weer terug kunnen lezen (later dit jaar of later als ze groot zijn). De kids (groep 6, 7, 8) zijn ook heel enthousiast!”

Kerst-challenge
Gezien het grote succes en enthousiasme van de deelnemers, zal er rond de kerstdagen een speciale kerst-challenge georganiseerd worden. Wie interesse heeft om mee te doen, kan zich opgeven bij Gerjanne van Middendorp, via G.vanmiddendorp@stimenz.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden de challenge en iedereen kan mee doen, jong en oud!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden