Hongerstaakster gaat vijfde dag in


<p>Simone Kok heeft goed nieuws maar vindt dat er niet echt geluisterd wordt.&nbsp;</p>

Simone Kok heeft goed nieuws maar vindt dat er niet echt geluisterd wordt. 

(Foto: Gerreke van den Bosch)

Hongerstaakster gaat vijfde dag in

Deventenaar Simone Kok is in hongerstaking omdat ze goed nieuws heeft maar niet gehoord wordt. Vandaag, vrijdag 27 november staat ze voor Talamini op de Brink.

Door Gerreke van den Bosch

DEVENTER - “Maandag ben ik begonnen met mijn hongerstaking. Ik wil met mijn actie aandacht vragen voor de absurditeit van de maatregelen rond Corona en de vragen rond de PCR Test die wordt afgenomen ter controle van Covid-19”, vertelt de actievoerster over haar beweegredenen.
Het publiek loopt aan haar voorbij en schenkt weinig aandacht aan de poster dat haar doel aangeeft. ‘Ondanks al het goede nieuws geen bevrijding. Er is geen reden meer voor de maatregelen, die zoveel schade hebben aangericht aan zowel het menselijk welzijn als aan de economie. De crisis voorbij, omdat het sterftepercentage, oftewel IFR, van Covid-19 namelijk vele malen lager is dan eerst gedacht werd. Het blijkt zelfs in de range van de griep te liggen. Goed nieuws dus, voor een dodelijkheid vergelijkbaar met de griepsterfte (WHO) hoeven we niet onze samenleving en economie te beperken, zou je zeggen. Verder is er ook goed nieuws op het gebied van de PCR Testen, het RIVM (via Jaap van Dissel) heeft eindelijk erkend dat de PCR test niet geschikt is om Corona mee vast te stellen, de positieve testen zeggen niks. We kunnen dus stoppen met zomaar mensen in quarantaine dwingen op basis van false-positives, en stoppen met angstberichten in het nieuws over besmettingshaarden, dat is fijn, Nederland kan weer opgelucht ademhalen. De sterftecijfers waren trouwens al sterk verwaterd doordat alle sterfte van zowel mét als dóór corona bij elkaar worden opgeteld, en doordat er de foutieve PCR gebruikt wordt is er dus überhaupt niet direct sprake van een tweede golf.’
Simone staat alleen actie te voeren maar krijgt steun van medestanders die af en toe aan komen waaien. Een man staat stil en kijkt naar het bord en zegt tegen zijn vriend: “Zullen we haar een boterham geven?” Simone hoort het niet, ze rommelt in haar tas. “Of ik mij gehoord en gezien voel? Nee, niet echt. Deze actie is in Amsterdam gestart weken geleden en het werkt volgens een estafette systeem. Vorige week was Maastricht aan de beurt en nu dus Deventer. Ons doel is eerlijke antwoorden op vragen die bij mensen op straat leven over de test en de maatregelen. Ik heb nog niet veel gesprekken gehad met voorbijgangers. Wel was er een vandaag een jongen van een jaar of 17 die veel kritische vragen stelde. Hij was het niet helemaal met mij eens maar wees ook niet mijn kant van het verhaal direct af. Openheid naar elkaar, elkaar in waarde laten ookal heb je een andere mening dat vind ik belangrijk. Ik hoop dat ik op de marktdag op de Brink wat meer aandacht kan genereren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden