Adres onbekend: onbekende stadsgenoten schrijven brieven naar elkaar


<p>In totaal schreven er vijftien Deventenaren in coronatijd een brief aan een onbekende. Ook kregen ze een brief van een onbekende.</p>

In totaal schreven er vijftien Deventenaren in coronatijd een brief aan een onbekende. Ook kregen ze een brief van een onbekende.

(Foto: Foto|Nusa Fotografie)

Adres onbekend: onbekende stadsgenoten schrijven brieven naar elkaar

Deventer - Vijftien Deventenaren schreven tijdens de coronacrisis brieven naar onbekenden tijdens het project ‘Adres onbekend’. Nu gaan de beelden van het project in première op televisie.

Tijdens het project ‘Adres Onbekend’ schreven de meest uiteenlopende inwoners van Deventer brieven naar elkaar tijdens de coronacrisis. Doel van het briefwisselingsproject met andere onbekende Deventenaren? Een inkijkje geven in elkaars leven tijdens de lockdown. De Deventenaren schreven brieven aan een onbekende, kregen reacties en hebben elkaar uiteindelijk ontmoet.

“Hoe zou het nu -tijdens de lockdown- met andere mensen zijn en zouden er verschillen zijn tussen de verschillende generaties?”, zegt initiatiefnemer Fabian Schrijver. Theatermaker en mede-initiatiefnemer Evi Zaalberg: “We waren aan het filosoferen over hoe deze coronatijd voor anderen zou zijn. Wij zijn allebei mensen die graag andere mensen met elkaar in contact willen brengen. Hoe kunnen we mensen coronaproof met elkaar verbinden.”

Daaruit rolde het briefwisselingsproject ‘Adres onbekend’. “Het schrijven van brieven heeft een soort nostalgie, je neemt er de tijd voor en denkt er echt even over na. Het project ging online en al snel deden er veel verschillende Deventenaren mee, van jongeren, wethouders tot mensen in de zorg”, aldus Evi.

“Alle deelnemers zijn in het diepe gesprongen door die eerste brief te schrijven en naar een onbekende te sturen. De reacties waren mooi, deelnemers stonden echt open voor wat die ander schreef. Niets was fout en ik denk dat deze mensen dat meenemen. Ik heb iedere deelnemer horen zeggen dat er iets voor ze is veranderd.”

Het resultaat: Een korte documentaire over de Deventenaren, Corona en en proces van het project, gemaakt door de Rocketboys. De première van de korte docu is op eerste kerstdag op DRTV te zien, de herhaling is op tweede kerstdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden